VIDEO/FOTO Postavljen kamen temeljac: Lovran dobiva 30 novih POS-ovih stanova

Rok izgradnje je 15 mjeseci, no lovranski načelnik je izrazio uvjerenje kako će izvođač moći investiciju realizirati i u manjem vremenskom roku. Vrijednost projekta je 19,5 milijuna kuna, a Općina Lovran sudjeluje sa 4,5 milijuna kuna.

Lovran – Kamen temeljac za izgradnju 30 novih POS-ovih stanova postavljen je danas u lovranskoj Ulici lovora. Zajedničkim snagama gradilište su otvorili načelnik Općine Bojan Simonič, potpredsjednik Vlade Oleg Butković, pomoćnica ministra graditeljstva i prostornog uređenja Maja Marija Nahod te direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov.

– San mnogih Lovranaca sada se ostvaruje. Ovo je drugi projekt koji radimo u suradnji s APN-om, u neposrednoj blizini je izgrađena zgrada po istom modelu suradnje. Projekt je pokrenut 2016. godine, Općina Lovran sudjeluje u njemu s 4,5 milijuna kuna. Na poziv koji smo raspisali bio je velik interes, javilo se 60 ljudi, zato smo odlučili napraviti čim veći broj stanova pa će ih biti ukupno 30 u tri zgrade. Cijena će biti u skladu s APN-ovim standardom, 9.100 kuna po kvadratnom metru, rekao je Simonič.

Rok izgradnje je 15 mjeseci, no lovranski načelnik je izrazio uvjerenje kako će izvođač moći investiciju realizirati i u manjem vremenskom roku. Direktor APN-a Hristov kazao je kako je vrijednost projekta 19,5 milijuna kuna, te kako će svaki stan imati i pripadajuće parkirno mjesto. Naglasio je i kako je APN u Primorsko-goranskoj županiji realizirao 595 stanova po modelu POS-a te kako se još pedesetak gradi.

– Cijeli svoj život sudjelujem u raznim projektima. Rade se luke i lučice, ceste, željeznice, mostovi. Ali, ovo je ipak drugačiji, poseban projekt. On označava novi početak za 30 obitelji koje će ostati u Lovranu, svojoj županiji i Hrvatskoj, ovdje moći živjeti i raditi te graditi bolju budućnost. Njihovo stambeno pitanje bit će riješeno, a vjerujem i da će se za ostalih 30 obitelji naći dobro rješenje u budućnosti, kazao je Butković.

Postavljen Kamen Temeljac: Lovran Dobiva 30 Novih POS-ovih Stanova

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!