VIDEO/FOTO Potop na Rujevici: Dinamo pregazio Rijeku „petardom“ u mreži i nanio joj najteži domaći poraz

VIDEO/FOTO Potop na Rujevici: Dinamo pregazio Rijeku „petardom“ u mreži i nanio joj najteži domaći poraz

Arhiva

Klub iz Lige prvaka protutnjao je travnjakom i potpuno rasturio svaku natruhu igre koja koja je postojala na domaćoj strani terena. Novi poraz, nakon kastastrofalnog preokreta u Osijeku prošle nedjelje, nanovo je aktualizirao poziciju trenera Simona Rožmana.

Rijeka – Potop koji je prošlog tjedna zadesio grad Rijeku, nije ništa prema onome kako je Dinamo večeras na Rujevici potopio nade HNK Rijeke u ravnopravan duel s hrvatskim prvakom. Klub iz Lige prvaka protutnjao je travnjakom i potpuno rasturio svaku natruhu igre koja koja je postojala na domaćoj strani terena.

Da se „bijelima“ sprema „gadan provod“ u derbiju kola, pokazao je mladi Luka Ivanušec u 14. minuti. Lepinjica je izgubio jednu loptu pred kaznenim prostorm. Petković je odnio loptu, Rijeka je uspjela blokirati prvi pokušaj, ali Ivanušec je pokupio odbijanac i zabio za vodstvo gostiju.

Nakon toga riječka se obrana srušila kao kula od karata i do 26. minute primila još tri gola, tako da se na odmor krenulo uz velikih 0:4 na semaforu. U 18. minuti nakon brze akcije Dinama poentirao je Mislav Oršić, a dvije minute kasnije Petar Stojanović je nakon brzog duplog pasa s Petkovićem prebacio Prskala koji je u 20 minuta triput morao po loptu u mrežu.

Četvrti puta dogodilo se to u 26. minuti, kada je Petković proigrao Oršića koji je ostao sam pred Prskalom i bez poteškoća zabio svoj drugi, a Dinamov četvrti gol.

Ako je drugo poluvrijeme po nečemu bilo bolje od prvoga za Rijeku, onda je to samo po činjenici da su primili znatno manje pogodaka. Ipak, Mislav Oršić uspio je svoju sjajnu večer okruniti hat-trickom u 70. minuti i tako nanijeti Rijeci najteži domaći poraz u HNL-u.

 

Atmosfera Pred Početak Susreta Protiv Dinama @ Rujevica, 2019.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!