VIDEO/FOTO Pozdrav Panonskom mornaru iz valova Kvarnera: Kukali se oprostili od Balaševića

Preminuli kantautor prvi je put na Opatijskom festivalu nastupio 1978. godine s pjesmom „Prva ljubav“. U sjećanje na Balaševića, Opatijski kukali pred dvoranom hotela Kvarner izveli su dvije njegove pjesme.

Opatija – Zanimljivom akcijom na terasi hotela Kvarner Opatijski kukali odali su danas, točno u podne, počast preminulom vojvođanskom kantautoru Đorđi Balaševiću.

– Ova lokacija je odabrana ciljano, jer je upravo u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner Balašević 1978. godine s grupom Rani mraz nastupio prvi puta na Opatijskom festivalu, s pjesmom „Prva ljubav“, otkrio je uime Kukala Mario Sušanj.

Članovi opatijskog društva, poznatog po novogodišnjem otvaranju kupališne sezone i „Kukalki“, performansu kojim prate Balinjeradu, na terasi Kvarnera zapalili su svijećenakon čega je uslijedilo recitiranje Blaševićevih stihova u izvedbi Rajke Jurdane Šepić nakon čega su otpjevane dvije Balaševićeve pjesme uz pratnju Dorijana Kinkele i Elvisa Stanića. Nakon toga, na plaži pod Kvarnerom odigrali su svoj redoviti picigin, koji je ovog puta bio posvećen Panonskom mornaru.

– Pjesme Đorđe Balaševića su obilježile mladost i dobar dio naših života. On je puno puta gostovao u Opatiji. Na Ljetnoj pozornici imao je dva velika koncerta 2010. i 2017. godine, a zadnji puta je nastupao u Centru Gervais 2019. Prerana smrt ga je spriječila u još jednom planiranom koncertu ovoga ljeta. Veličina Đorđe Balaševića nije samo u kvaliteti njegovih pjesama, pripovjedačkom talentu i jednostavnosti nastupa pred publikom nego i općeljudskih poruka koje su rušile sve barijere i predrasude među ljudima i narodima. Opatijski kukali današnji picigin posvećuju ovoj glazbenoj veličini uz poruku – Pozdrav panonskom mornaru na nebeskim pučinama sa Kvarnera, kazao je Sušanj.

Pozdrav Panonskom Mornaru Iz Valova Kvarnera: Kukali Se Oprostili Od Balaševića

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!