[VIDEO/FOTO] Predstavljena PjesmaRIca – Mališani i učitelji udružili snage u fenomenalnom projektu

Kako je protekla promocija provjerite u priloženim video prilozima i fotogaleriji…

Rijeka – U Book Caffe-u Dnevni boravak sinoć je predstavljena “Pjesmarica”. Riječ je o albumu na kojem se nalazi trinaest pjesama iz povijesti riječke popularne glazbe koje izvode školska djeca iz Rijeke i okolice u prilagođenim verzijama za koje je zaslužan producent i aranžer Darko Terlević.

Uz uvodnu riječ voditeljice projekta, Jelene Fabijan čuli smo i izvedbu pet pjesama. Na reduciranu verziju promocije organizatori su se odlučili zbog pandemijskih mjera. Pjesmarica je produkt višegodišnjeg rada, jako puno ljudi, učitelja. Na projektu je radilo trinaest škola, a u uvodnom govoru se Jelena Fabijan posebno zahvalila dr.sc. Aniti Gergorić, višoj savjetnici za glazbenu kulturu i umjetnost Agencije za odgojno obrazovanje koja je pomogla da se ovaj projekt nastavi.

Naime, pozvala je Jelenu na Državni skup učitelja i profesora gdje je imala priliku predstaviti Pjesmaricu svim školama diljem Hrvatske, a to je rezultiralo da će u nastavku projekta, a to je Pjesmarica 2, nosač zvuka koji će se snimati sljedeće školske godine. Predstavljanje je rezultiralo time što će učenici OŠ Mitnica iz Vukovara izvesti pjesmu od riječke kultne grupe Laufer. Dr. Sc. Anita Gergorić se zahvalila svim učenicima, profesorima, idejnoj začetnici projekta i glazbenicima što su približili riječku kultnu pop-rock scenu mlađim naraštajima.

Imali smo priliku čuti izvedbe pjesama Moja voda grupe Laufer, Kad noć padne na grad grupe Metrobolik a u izvedbi se učenicima pridružila i tadašnja vokalistica u bandu Ana Kabalin, Oči su ti ocean grupe ENI, Zaboravit ću sve grupe FIT I Ajmo Rijeka koju su trebala izvesti djeca Osnovne škole Zamet ali nisu mogla pa su se organizatori ovog eventa snašli tako da je pjesmu otpjevala najmlađa sudionica Eva Zdjelar sa svojom majkom Elenom Tomeček Zdjelar vokalisticom grupe ENI.

Nadajmo da će se ovaj projekt nastaviti te da će djeca cijele Hrvatske pjevati riječke pop rock klasike.

Predstavljena PjesmaRIca – Mališani I Učitelji Udružili Snage U Fenomenalnom Projektu

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!