VIDEO/FOTO Prvomajsko druženje na Morskom Prascu pun pogodak – Uz revolucionarne pjesme zbora Praksa 250 porcija fažola planulo u trenu

Za gastro užitak bio je zaslužan Igor Anjoli kojem se za ovu priliku pridružio gost-kuhar i veliki prijatelj Morskog prasca te poznati riječki novinar Edi Prodan.

Rijeka – Više od 250 porcija faloža planulo je u rekordnom roku na današnjem prvomajskom druženju održanom u Morskom prascu. Pod motom pomozi susjedu u nevolji brojni Riječani odazvali su se organizatorima te spojili ugodno s korisnim – tj. guštanje u odličnom fažolu, suncu i nastupu zbora Praksa, a ujedno su donacijama pomogli radnicima 3. maja.

Za gastro užitak bio je zaslužan Igor Anjoli kojem se za ovu priliku pridružio gost-kuhar i veliki prijatelj Morskog prasca te poznati riječki novinar i eno-gastro znalac Edi Prodan.

Na pijatu se našao radnički fažol, a za pripremu su koristili tri različite vrste dimljenih kobasica, kurkumu, dimljenu pancetu, čili, dimljenu papriku, kadulju i origano, dok je završni dih dao grčki miks začina. Za glazbenu kulisu pobrinuo se ženski zbor praksa iz Pule, čije su članice u najavi nastupa istaknule da pjevaju partizanske pjesme, talijanske radničke pjesme i pjesme iz Španjolskog građanskog rata.

Zbor Praksa je nastao 2014. godine iz želje da se pjevanjem iskaže nezadovoljstvo sadašnjom socijalnom i ekonomskom situacijom u gradu i općenito u državi. Zbor Praksa se okupio i izašao na ulice s pjesmama koje govore o društvenim razlikama u kojima živimo, klasnoj solidarnosti te nadilaženju nacionalnih barijera. Pjevaju pjesme koje su stoljećima služile političkom osnaživanju obespravljenih. Zbor broji već četrdesetak nastupa od svog osnutka.

Za kraj dodajmo je gastro program Narodna kuhinja Igora Anjolija dio programa Kultura življenja projekta Kantrida europski kvart kulture 2020.

– Kultura življenja zajedničko je ime aktivnosti što će se odvijati u ljetnim mjesecima 2020. godine, a u sklopu projekta Kantrida FKK 2020 ( KANTRIDA EUROPSKI KVART KULTURE 2020). Već svojim imenom u osnovnim crtama otkriva o kakvom je projektu riječ, svojevrsni je to sportsko-gastronomsko-zabavni festival, u ovom slučaju i izrazito humanitarnoga karaktera, u kojemu će priliku imati aktivno uživati apsolutno sve dobne skupine naših sugrađana, sportaši, rekreativci, ali i brojni turisti koji se u to vrijeme zateknu u Rijeci. Nositelj projekta Kultura življenja je Humanitarna udruga Koga briga… u suradnji s tvrtkom Novi turizam d.o.o. i brojnim drugim partnerima, kazali su organizatori.

Prvomajsko Druženje Na Prascu Pun Pogodak – Uz Revolucionarne Pjesme Zbora Praksa 250 Porcija Fažola Planulo U Trenu

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!