[VIDEO/FOTO] Ravnatelj Ružić: Pokušaj da se precvika naponski kabel dokazao je sigurnost bolničkog sustava

Oštećeni naponski kabel brzo je zamijenjen, a tijekom tog procesa nije se dogodio prekid obustave kisika i svi pacijenti su bili posve sigurni.

Kompresor zraka bolničkog sustava

Rijeka – Komentirajući pokušaj krađe naponskog kabela za bolnicu, što je moglo ugroziti i rad COVID-19 odijela, ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić kazao je da ovaj slučaj žalosti, ali pokazuje da je sustav siguran u incidentnim situacijama.

– Ovo nam je potvrdilo da su naši pacijenti sigurni zahvaljujući četverostrukoj zaštiti sustava za terapije kisikom. To je najvažnija terapija za naše pacijente s upalom pluća, poručio je Ružić koji je pohvalio kolege i tehničku službu, odnosno njihovu brzu reakciju na ovaj incident.

Oštećeni naponski kabel brzo je zamijenjen, a tijekom tog procesa nije se dogodio prekid protoka kisika, pa su svi pacijenti bili posve sigurni.

Ružić ističe da nitko u bolničkom sustavu nije mogao ni slutiti da se može dogoditi ovakav incident, ali, dodaje ravnatelj, predviđeno je da jedan bolnički sustav može zakazati.

Ravnatelj pojašnjava da sve bolničke zgrade imaju zaštitu. No, s obzirom na veliki broj objekata, teško je osigurati 100-postotnu sigurnost KBC-a. Ipak, ovaj incident utjecat će da se sigurnost bolnice poveća.

Ružić kaže da je na bolničkom liječenju 137 COVID-19 pacijenata, a njih 18 je na respiratoru. Dodaje da brojevi zadnjih dana stagniraju, odnosno zadnje protuepidemijske mjere davaju rezultate, što daje jednu dozu optimizma.

– U covid-centru su 23 aktivna respiratora, a rezervirano je njih 35 za covid bolesnike. Ukupno je 55 respiratora, ali kad se tomu dodaju i uređaji na drugim odjelima, tada smo na brojevima koji su preko 70, pojasnio je ravnatelj Alen Ružić, ali kaže da se radi o sofisticiranim uređajima koji su potpuno funkcionalni jedino u rukama stručnjaka.

Navodi da je pet posto zaposlenika KBC-a covid-pozitivno, a s onima koji su u samoizolaciji, KBC je bez sedam posto zaposlenika.

 

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net