VIDEO, FOTO: Slavica Darišić pomela konkurenciju na prvom Svjetskom prvenstvu va pukalnicah @ Opatija

Zajednička fotka pred početak natjecanja

Zajednička fotka pred početak natjecanja

Apsolutna pobjednica natjecanja bila je Slavica Darišić, koja je osim prvog mjesta u ženskoj konkurenciji, osvojila i sliku Claudia Franka, kao najuspješnija natjecateljica obzirom da je u superfinalu bila uspješnija od Jadranka Sobotinčića, najuspješnijeg seniora. Video isječak u kojem smo ‘ulovili’ djelić atmosfere pogledajte u nastavku teksta, a veliku fotogaleriju s gotovo 100 fotografija možete pogledati na ovom linku

Pobjednici i Vale...

Pobjednici i Vale…

Opatija – Pukalnica, ta zanimljiva dječja igračka iz nekih minulih vremena, jučer je ponovo bila u fokusu brojnih natjecatelja koji su se odazvali na prvo Svjetsko prvenstvo va pukalnicah.

Plato ispred caffe bara Barić i mini streljana smještena u prolazu pokraj banke, tijekom popodneva bili su pod okupacijom brojnih gledatelja i natjecatelja. Svjetsko prvenstvo otvoreno je himnom, Serenada Opatiji’, koju je izveo Dule uz pomoć brojnih prijatelja i gostiju, nakon čega su krenuli slobodni treninzi.

Najmlađi natjecatelj

Najmlađi natjecatelj

Osam dama, gotovo trideset seniora i jedan junior okušali su svoje streljačke sposobnosti pred glavnim sucem Duškom Jeličićem Duletom i njegovim pomoćnicima Draganom Čakardićem i Edvardom Primožićem.

Apsolutna pobjednica natjecanja bila je Slavica Darišić, koja je osim prvog mjesta u ženskoj konkurenciji, osvojila i sliku Claudia Franka, kao najuspješnija natjecateljica obzirom da je u superfinalu bila uspješnija od Jadranka Sobotinčića, najuspješnijeg seniora. Drugo mjesto pripalo je Ivanki Hrvatin, a treće Iris Vikario. U konkurenciji seniora najbolji je bio Jadranko Sobotinčić, drugo mjesto osvojio je Emil Jeletić, a treće Jerko Gudac, ujedno i suorganizator manifestacije.

Pukalnice i municija...

Pukalnice i municija…

Najmlađi natjecatelj bio je dvo i pol godišnji Luka Fabijanić, najstariji ‘domaći’ natjecatelj bio je Emil Jeletić, dok je titulu najstarijeg ‘stranog’ natjecatelja ponio Volker Köditz.

Osim sudaca, najveći posao su odradili i zapisničari, Goran Brozović i Dario Glušić, dok je cjelokupnu manifestaciju odvodio Valerio Benčić Vale. Organizatori se zahvaljuju svim sponzorima, a to su Silvano Martinčić Salpa, Helada, Caffe bar Barić, Claudio Frank, Jerko Gudac i već spomenuti Vale.

Za one koji ne znaju, nekad popularna dječja igra igrala se tijekom ljetnih praznika, jer je u navedeno doba godine, lumber, odnosno plod lovora bio najpogodniji kao municija. Tijelo pukalnice radilo se od ravnog komada bazge, koju bi se izdubilo, dok je za manig korišteno drvo drena kojem se na samom kraju napravili – brki.

Video isječak u kojem smo ‘ulovili’ djelić atmosfere pogledajte u nastavku teksta, a veliku fotogaleriju s gotovo 100 fotografija možete pogledati na ovom linku

Koko i Dule - sudački tandem

Koko i Dule – sudački tandem

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi, PodUčkun.net

error: Content is protected !!