VIDEO, FOTO: Sveti Nikola družio se i darivao mališane @ Matulji, Rukavac

mikula_rukavac_2016

Dojmove s jučerašnjeg druženja sa Svetim Nikolom pogledajte u velikoj fotogaleriji. Djeca će već danas imati prilike za nova zanimljiva zbivanja, jer u 10 sati odražva se predstava ”Drvo ima srce”. U nastavku teksta pogledajte video isječke s dočeka Mikule u Matuljima i Rukavcu, a fotogaleriju na ovom linku

Do?ek Sv. Mikule 2016, Foto Luigi Opatija, Op?ina Matulji, Tea

Rukavac, Matulji – Sveti Nikola stigao je jučer u jutarnjim satima u Matulje, a dočekala su ga brojna oduševljena djeca. U sportskoj dvorani okupili su se mališani koji nisu upisani u vrtićke programe – jer njih će darovi čekati u vrtiću – kako bi uz mali dar i lijepo druženje proveli malo vremena s djeci najdražim svecom.

Programi za djecu nastavljaju se i idućih dana. Danas, u ponedjeljak 5. prosinca, u 10 sati u sportskoj dvorani održat će se lutkarsko-igrana predstava ”Drvo ima srce”, koja nosi snažnu ekološku i moralnu poruku. Prikaz je to dirljive priče koja prati odnos između čudesnog stabla i dječaka koji odrasta. Dječak se s godinama mijenja. Iz bezbrižnog djeteta koje traži samo mjesto za igru u zaljubljenog tinejdžera koji želi novac, iz tinejdžera u ozbiljnog poslovnog čovjeka koji želi obitelj i kuću, kako bi se na kraju vratio prirodi i kao umoran starac tražio samo mirno mjesto za odmor. Predstava je namijenjena djeci predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovne škole.

Do?ek Sv. Mikule 2016, Foto Luigi Opatija, Op?ina Matulji, Tea

Dan kasnije, u utorak 6. prosinca, održat će se tribina namijenjena nešto starijima, ali opet vezana uz zaštitnika pomoraca. Naime, u školskoj vijećnici u 18 sati počinje skup pod nazivom ”Može li se u vreći Sv. Nikole pronaći obitelj” u organizaciji Udruge udomitelja PGŽ DAMDOM, Centra za pružanje usluga u zajednici IZVOR Selce i Općine Matulji.

U nastavku teksta pogledajte video isječke s dočeka Mikule u Matuljima i Rukavcu, a fotogaleriju na ovom linku

Sveti Nikola u Matuljima

Mikula v Rukavce

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi
Video: Zoran Ventin / Art film