VIDEO/FOTO: Tradicionalnom ‘javnom marendom’ uz druženje građana obilježena Vilija Božja @ Matulji

Kako je proteklo jutro u Matuljima uz nastup orkestra Nike Polesa provjerite u nastavku teksta…

Matulji – Druženjem građana i prigodnom ”javnom marendom” jutros na trgu pred općinskom zgradom nastavljen je ovogodišnji program Božićne šetemane u Matuljima. Uz čestitke i dobro raspoloženje, građani i predstavnici općinske vlasti nazdravili su autohtonim vinom Jarbolom te se počastili bogatom trpezom na kojoj su se našli bakalar na gulaš, bakalar na bijelo i mrkači.

U glazbenom djelu programa nastupili su mladi harmonikaši, odnosno učenici Nike Polesa, koji čine njegov orkestar. Ovo nije posljednje druženje u Matuljima s obzirom na to da će se drugu godinu zaredom održati ispraćaj Stare godine. Druženje je zakazano u utorak 31. prosinca od 11 do 14 sati programom „Pet do polna na staro leto“ uz koncert Klape Šufit, Klape Skalin te Tria Bajs.

Glazbeno podne stare godine začinit će i padela s plodovima mora koju već drugu godinu za redom izvrsno spravlja Udruženje obrtnika Opatija, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga. Organizator, Općina Matulji zajedno sa Udrugama koje se redovito uključuju u tradicionalnu Božićnu šetemanu pozivaju sve građane da završetak godine provedu opušteno uz programe u kojima i najmlađi ali i oni najstariji mogu pronaći nešto za sebe te da se zadnjeg dana godine odlično provedu u centru Matulji uz zanimljiv kulturni program i delicije liburnijskih obrtnika.

 

Tradicionalnom ‘javnom Marendom’ Uz Druženje Građana Obilježena Vilija Božja @ Matulji

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!