VIDEO/FOTO: Učka Trail poveo 370 trkača zahtjevnom stazom od mora do planinskih vrhova @ Mošćenička Draga

Sudionici su mogli odabrati jednu od tri ponuđene dužine utrke – ona najzahtjevnija bila je duga 42 kilometra, a u konkurenciji od 91 natjecatelja, najuspješniji s vremenom od 4:15:36 bio je Mađar Zewe Philipp.

Mošćenička Draga – 370 natjecatelja iz 22 zemlje krenulo je jučer ujutro s draške rive na 7. izdanje utrke Učka trail, već tradicionalnog sportskog događanja koji povezuje more i planinu, odnosno rivu Mošćeničke Drage i gotovo sam 1.400 metara visok vrh Vojak.

Sudionici su mogli odabrati jednu od tri ponuđene dužine utrke – ona najzahtjevnija bila je duga 42 kilometra, a u konkurenciji od 91 natjecatelja, najuspješniji s vremenom od 4:15:36 bio je Mađar Zewe Philipp. Drugo mjesto osvojio je Gašper Perše iz Slovenije s nešto više od pola sata zaostatka za pobjednikom, dok je treće mjesto osvojio Mitja Kelemen.

Alen Matovina bio je najbrži na utrci od 31 kilometra, a u konkurenciji od 84 natjecatelja rutu je istrčao za 2:57:09. Dino Doričić sa zaostatkom od nešto više od 2:30 minute stigao je drugi, dok je treće mjesto osvojio Ivan Kajfeš.

Od 195 prijavljenih za utrku ‘Perun’ najbrži je bio Austrijanac Stefan Liebminger koji je 16 kilometara istrčao za 1:31:51. Marin Babnik bio je drugi sa zaostatkom manjim od minute, dok je treće mjesto osvojio Talijan Enrico Pausin.

U ukupnom poretku u ženskoj konkurenciji, na najduljoj utrci najbrža je bila Slovenka Marija Trontelj, drugo mjesto osvojila je Maja Dolinšek, a treće Nina Bitenc. Na utrci od 31 kilometra najbolja  je bila Nicol Guidolin iz Trsta, drugo mjesto osvojila je Švicarka Deborah Kistler, a treće Katie Lysons iz Velike Britanije. Slovenka Katja Jensterle bila je prva u ukupnom poretku na utrci ‘Perun’, drugo mjesto pripalo je Petri Pogačar, a treće Barbari Turk.

Učka Trail Poveo 370 Trkača Zahtjevnom Stazom Od Mora Do Planinskih Vrhova @ Mošćenička Draga

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!