[VIDEO/FOTO] Umjetnička akcija PROLJEĆE 2021. – Zajedničko umjetničko izražavanje u prirodnom okolišu predstavljeno u prostoru galerije Laurus

Kako je proteklo otvorenje i što su organizatori poručili provjerite u priloženom videu u nastavku…

Lovran – Umjetnička akcija ‘PROLJEĆE 2021. Lovranska Draga – Galerija Laurus’ predstavljena je prošlog tjedan u lovranskoj galeriji Laurus.

Umjetnička akcija PROLJEĆE 2021. iz projekta ČETIRI GODIŠNJA DOBA koji već niz godina izvodi Grupa umjetnika Damir Božić Pišta, Branko Lenić, Melita Sorola Staničić, Damir Šegota, Deni Šesnić, Jasna Šikanja i Predrag Todorović uz goste Zorana Majstorovića i Slavena Tolja izvedena je s namjerom istraživanja zajedničkog umjetničkog izražavanja u prirodnom okolišu te kreiranje postava u galerijskom prostoru.

– Radovi koji su nastali na području Lovranske Drage, gdje smo boravili tri dana, rezultat su procesa doživljaja energije proljeća, što smo si postavili kao zajedničku temu. Bitan nam je proces rada, način na koji se međusobno povezujemo te promjena koja nastaje kada se radi u specifičnim uvjetima vanjske lokacije. Osim vizualnih umjetnika sudjelovali su i glazbenici što je upotpunilo multimedijalnu odrednicu programa. Nastale instalacije su privremeno postavljene u prirodnom okolišu, šumi kestena, gdje je izveden i performans glazbenog djela koje je također nastalo na istoj lokaciji. U Galeriji Laurus smo postavili radove koji su nastali na vanjskoj lokaciji ali i radove koji propituju odnos, percepciju i prožimanje artificijelnog i prirodnog. Akcija, izložba i video su dio programa LAURUS ON-LINE – Digitalna prilagodba programa Ministarstva kulture i medija RH, pokrenuta zbog smanjenih uvjeta izlaganja i posjećivanja zatvorenih galerijskih prostora, uzrokovanih pandemijom Covid 19, poručili su organizatori.

error: Content is protected !!