VIDEO/FOTO Velika povorka s 1.200 maškara ispunila centar Crikvenice

Od gradske plaže do Trga Stjepana Radića prošetalo je 29 grupa iz Hrvatske i Slovenije

CRIKVENICA Velika maškarana povorka, s 1.200 sudionika i 30 grupa prošetala je centrom Crikvenice, od glavne gradske plaže do Trga Stjepana Radića, gdje su se predstavljale grupe. Na čelu povorke meštar Bene i gradska svita, svrgnuti gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina, direktorica gradske turističke zajednice Marijana Biondić, predstavnici Grada Crikvenice i gradskih poduzeća, meštar Riječkog karnevala Toni i kraljica Riječkog karnevala Dora Pilepić. Tradicionalno kao prva grupa povorku otvara Duga.

Slijede Jokeri, jedna od najstarijih maškaranih grupa, osnovana prije šezdesetak godina. Glavnu ulogu su potom preuzeli umirovljenici. Udruga umirovljenika Grada Crikvenice predstavila je kockarnicu u Šeratonu na macelu. Porečki umirovljenici donijeli su u povorku plavo more. Pred pozornicu su stala Pehinarska gospoda i pehinarski feštari. Penzići iz Kočevja predstavili su se kao ciganska družina, a iz Primoštena su umirovljenici stigli kao Božićnice. Iz Ozlja su stigle umirovljeničke balerine, a Udruga umirovljenika Duga Resa došla je s maskom i predstavom “Vrtićka djeca idu na more”. Penzići iz Kidričeva stigli su kao Angry Birds. Pokači iz Župečje vasi iz Kidričeva bičevima su tjerali zle duhove i zimu.

Potom na pozornicu stupaju domaće snage. Najprije Ladvić koji ima maškaranu tradiciju 22 godine. Udruga Umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske stigla je u odorama Rimljana i Frankopana. Stižu i umirovljenici iz Ivanić Grada. S prepoznatljivom glazbom na scenu stupa Selačka mantinjada. Udruga umirovljenika Grada Bakra stigla je s tri podružnice. Penzići s Krasice stigli su kao vještice i vile, sa Škrljeva kao more bakarske vale, a sa Praputnjaka kao nježne pahulje.

Centrom su se redale Kunpanija s Halubja s maskama Zimski pusni pakal, penzići iz Križa, mesopustari iz Kraljevice, udruga umirovljenika Viškovo, Bribirci, Udruga Lumber klub Opatija. Na čelo povorke će Bakarske i šmričke maškare. Predzadnja grupa je Udruga maškarana Crikvenica, a na kraju pred pozortnicu stižu Matkovići kod kojih se tradicionalno otvraju crikveničke maškare.

Organizator manifestacije “Maškare 2020. u Crikvenici”, u sklopu kojih se održava i današnja Dječja maškarana povorka, je Turistička zajednica Grada Crikvenice, a suorganizatori Fine Food, Eko-Murvica, Jadran. Generalni pokrovitelj je Grad Crikvenica. Suradnici u organizaciji: Udruga umirovljenika Grada Crikvenice Sunce, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske, udruge za očuvanje narodnih običaja Duga, Gornji kraj i Matkovići, Katedra čakavskoga sabora Kotor, OŠ Zvonka Cara Crikvenica, Društvo Naša djeca Grada Crikvenice, Udruženje obrtnika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske.

Sponzori su Lidl, Podravka, Adrialin, Udruženje obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine, Pavlomir, Hotel Marina Selce, Ronilački centar Mihurić, Marinero Tours, Hyper Dizajn, ŽLU Crikvenica. Medijski pokrovitelji: Tunera.info, Narodni radio, 24 sata i Radio Rijeka. Obje povorke uživo prenosi Regionalna news mreža koja uključuje portale Tunera.info, Podučkun.net, Torpedo.media i Lanterna.news.

Velika Povorka S 1.200 Maškara Ispunila Centar Crikvenice

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!