[VIDEO/FOTO] Velikim povratničkim koncertom banda The Stoned Cows zaključeno Ljeto na Kantridi

The Stoned Cows su svoj izričaj oduvijek bazirali na garage-rocku 60-ih, a da im i Americana leži na srcu i u rukama osjetilo se i na jučerašnjem nastupu koji je publika s oduševljenjem ispratila.

Zlatko Gostić

Rijeka – Ovogodišnja manifestacija Ljeto na Kantridi sinoć je okončana velikim povratničkim koncertom riječkog banda The Stoned Cows. Krcata plaža, izvrsna svirka i sjajna publika obilježili su i posljednju ovogodišnju veliku koncertnu produkciju u organizaciji tvrtke Novi Turizam.

‘Krave’ su na Morskom prascu publici predstavile svoju novu postavu i novo-staru pjesmaricu sastavljenu od pjesama iz gotovo svih faza autorskog rada frontmena Zlatka Gostića. Uz njega, bend čine poznati riječki glazbenici Ištvan Širola, član svih inkarnacija “Krava”, Luka Benčić i Jasmin Đečević koji su u bendu bili početkom 2000-ih te Zoran Medved koji je u svojoj bogatoj karijeri na riječkoj sceni također već bio dio grupe.

Izet

The Stoned Cows su svoj izričaj oduvijek bazirali na garage-rocku 60-ih, a da im Americana leži na srcu i u rukama, osjetilo se i na jučerašnjem nastupu koji je publika s oduševljenjem ispratila. I publici i ekipi na bini ovo je bio svojevrstan povratak u ’90. godine, a kako je i sam Čarli apostrofirao napokon su napustili famozne osamdesete i vratili publiku u doba Palacha, Lujze, Gunsa, Točke i ostalih mjesta koja su u ono vrijeme baštinile rock / alter đir.

-Ideja da ponovno zasviramo došla je spontano, nije tu bilo nekog velikog plana. Tijekom 2020. snimio sam nekoliko novih pjesama, sam uz gitaru i zanimalo me kako bi zvučale u bendovskoj varijanti. Kako i inače često svratim do garaže od My Buddy Moosea, bilo je logično da s njima i Zoranom, s kojim sam radio na snimkama, pokušam dati tim pjesmama neki drugačiji, bendovski zvuk, poručio je Zlatko Gostić u najavi svirke te dodao da su ‘svi jedna velika proširena glazbena obitelj tako da se moglo očekivati da opet zasviramo zajedno’.

The Stoned Cows su svoj izričaj oduvijek bazirali na garage-rocku 60-ih, a da im i Americana leži na srcu i u rukama osjetilo se i na jučerašnjem nastupu koji je publika s oduševljenjem ispratila. Povratnički koncert svojim nastupom podržala je ekipa iz banda FANAA te Iz@ & Borgie.

Vrijedi istaknuti da je ekipa iz tvrtke Novi turizam predvođena Damirom Čargonjom Čarlijem i ove godine realizirala niz sjajnih kulturnih, sportskih i zabavnih eventa koji su Empeduju i Morski prasac ponovo ucrtale na turističko kulturnu kartu naše regije. Kako smo se mi proveli na koncertu provjerite u velikoj galeriji i video prilogu…

Povratničkim Koncertom Stoned Cowsa Zaključen Koncertni Program Ljeta Na Kantridi

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank