VIDEO, FOTO: Vikend u znaku Kuzmove – Brgud po starinski, Tomosfest, fešte…

kuzmova_2014_brgud_po_starinski

Mještani svih dobnih skupina scenski su prikazali prošlost svoga mjesta prikazujući svakodnevne aktivnosti svojih predaka, a posjetitelji su mogli vidjeti i brojne stare alate koji se u svakodnevnom životu gotovo više i ne koriste. Video prilog pogledajte u nastavku teksta, veliku fotogaleriju s manifestacije ‘Brgud po starinski’ na ovom linku, a fotogaleriju s Tomosfesta ovdje

kuzmova_2014_brgud_po_starinski_1

Veli Brgud – Tradicionalna fešta Kuzmova održala se proteklog vikenda na Brgudu u organizaciju Udruge mladih Veli Brgud. Sve je započelo još u petak marendom od fažola u jutarnjim satima, a navečer je sve prisutne zabavljao Lungomare band.

Subota je bila rezervirana za četvrti po redu Tomosfest na kojem ni ove godine nije nedostajalo smijeha i zabave. Šezdesetak natjecatelja pokazalo je svoje vozačke spretnosti na postavljenom poligonu. Odmah po završetku Tomosfesta krenula je procesija iz crkve prema Crikvenemu dolcu u znak sjećanja na velik broj mještana koji su 1855. godine umrli uslijed epidemije kolere. U 18 sati održana je sveta misa koju je predvodio vlč. Marinko Kajić. Večernji sati bili su rezervirani za dobru zabavu uz Pumba band do ranih jutarnjih sati.

kuzmova_2014_brgud_po_starinski_2

U nedjelju je održan etno-prikaz sela ”Brgud po starinski“ u centru mjesta. Mještani svih dobnih skupina scenski su prikazali prošlost svoga mjesta prikazujući svakodnevne aktivnosti svojih predaka, a posjetitelji su mogli vidjeti i brojne stare alate koji se u svakodnevnom životu gotovo više i ne koriste. U 17 sati nastupili su ”Žejanski kntaduri“,a nakon njin za večernju zabavu bili su zaduženi dečki iz Pumpa banda koji su posjetitelje dobrom atmosferom zabavljali do kasnih večernjih sati.

Video prilog pogledajte u nastavku teksta…

Fotogaleriju s manifestacije Brgud po starinski pogledajte ovdje!!!

Fotogaleriju s Tomosfesta pogledajte na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi, PodUčkun.net
Video: Zoran Ventin / Art-film

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net