VIDEO/FOTO Volonterskom akcijom do urednijeg perila i čišće lučice @ Dražica

Kako je protekla akcija provjerite u priloženom video isječku i fotogaleriji…

Opatija – U organizaciji udruge Kvarnerska inicijativa jučer je održana akcija uređenja konstrukcije iznad perila na Dražici i čišćenje lučice.

– Akciji su se odazvali i članovi Sportskog ribolovnog kluba Jadran, djelatnici Lučke uprave, vlasnici caffe bar Nicos, koji su nas počastili kavom, pridružili su se i korisnici vezova koji su čistili okoliš i vadili iz mora otpad. Pituru i materijal za pripremu su nam donirali Željezarija Vereno Dalibor i Željezarija kod Ambasadora Tulio. Članovi ŠRK Jadran pripremili su obrok za prisutne, Cvijeta Juranović donijela nam je fritule, a skale nam je posudila Eva Grgić, istaknuli su članovi Kvarnerske inicijative.

Podsjetimo, oplemenjivanje okoliša Dražice, nedavno su započeli članovi Kvarnerske inicijative Saša Alobić i Ante Štampalija postavljanjem informativne ploče posvećene lavanderkama. Naime, djevojke i žene, zvane lavanderke na Dražici su mukotrpno prale i ispirale svoje, ali i tuđe rublje za plaću, a postavljanje ove ploče inicirao je Saša Alobić, dok je izradu financiralo VMO Centar I.

Održana Akcija Pituranja Konstrukcije Iznad Perila Na Dražici I čišćenje Lučice

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

U OKU KAMERE Postavljena višejezična edukativna ploča u spomen na opatijske lavanderke

error: Content is protected !!