VIDEO, FOTO: Zbog orkanske bure opsadno stanje @ Porat Volosko

Na novouređenom privezištu, od vaterpolo platoa do Črnikovice, razbijeno je i potopljeno nekoliko barki, a prognoza nije obećavajuća. Na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim, na sjevernom dijelu ponegdje i orkanskim udarima. U nastavku teksta pogledajte video prilog i fotogaleriju.

Volosko – Ovakovu buru nisan va živote doživel, a iman preko 60 let. Ma ono ča me najviše čudi je ovakov vetar va srcu leta, komentirao je jedan stariji Vološćan, jutrošnje vremenske prilike.

Slomljene grane i drveća, polomljena tenda na vaterpolo plivalištu, vlasnici barki u moru, mještani ‘poštivani’ uz svoja plovila, ukratko opsadno stanje jutros je vladalo u Voloskom. Na novouređenom privezištu, od vaterpolo platoa do Črnikovice, razbijeno je i potopljeno nekoliko barki, nažalost ovom prilikom potvrdile su se sve slutnje mještana koliko će problema biti na navedenom potezu – s barkama vezanim u tri reda, na tri metra od obale.

– Ovakova situacija je totalno čudna, konstantno meša između bure i istočnjaka. Tr vidiš kakov je vetar i val. Na terase je nosilo važi, stvarno za neverovat. Ovakovega kažina va porte se ne pametin. Samo da se ka barka ne mola, ili da ča ne pukne aš će biti problema, komentirali su okupljeni mještani.

Prema posljednjim informacijama koje smo primila s terena, u opatijskom portu razbijeno je 15 barki, dok su u Ikarskoj lučici četiri razbijene barke.

Prema prognozi koju donosi Državni hidrometeorološki zavod, očekuje nas umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, osobito u Dalmaciji gdje se očekuju i lokalni pljuskovi i grmljavina. Sunčana razdoblja bit će češća u sjevernim i istočnim krajevima te na sjevernom Jadranu. Puhat će većinom umjeren, u gorju i jak sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim, na sjevernom dijelu ponegdje i orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 20 do 25, u Slavoniji i na Jadranu od 25 do 31 °C.

[nggallery id=319]

Liburnija.net TV – Orkanska bura, spašavanje barki @ Volosko

Nikola Cvjetović / Liburnija.net