VIDEO, FOTO: Znanstveni eksperimenti i umjetničke spoznaje zainteresirali i zabavili brojne mališane @ Matulji

festival_znanost_umjetnost_na_ulici_matulji_2015

Tako je, recimo, Miha Kos iz ljubljanske Hiže eksperimentov pokazao važnost ”dvojbologije”, odnosno činjenicu da bez dvojbi ne bi bilo niti novih znanstvenih spoznaja, a Bojan Crnković i Ivona Novak s riječkog sveučilišta poučili su ih zabavnim i fascinantnim, ali i korisnim, matematičkim trikovima s kartama. Video isječak možete pogledati u nastavku teksta, a veliku fotogaleriju na ovom linku

festival_znanost_umjetnost_na_ulici_matulji_2015_1

Matulji – Brojni mališani jučerašnje su jutro iskoristili za stjecanje novih znanstvenih spoznaja, ali i umjetničkih znanja i vještina, a povod za to pružilo im je 4. izdanje manifestacije Znanost i umjetnost na ulici koje se održalo na šetalištu Drage Gervaisa u Matuljima.

Idealna pozicija za učenje – smještena između škole, vrtića i sportske dvorane – bila je ispunjena malim i velikim znanstvenicima koji su se upustili u izučavanje različitih zanimljivih fenomena današnjice.

festival_znanost_umjetnost_na_ulici_matulji_2015_3

Tako je, recimo, Miha Kos iz ljubljanske Hiže eksperimentov pokazao važnost ”dvojbologije”, odnosno činjenicu da bez dvojbi ne bi bilo niti novih znanstvenih spoznaja, a Bojan Crnković i Ivona Novak s riječkog sveučilišta poučili su ih zabavnim i fascinantnim, ali i korisnim, matematičkim trikovima s kartama.

Bio je toga još, jer su se mališani mogli educirati o dvadesetak atraktivnih tema, kao što su origami i geometrijska tijela, Sunce, divni svijet kemije, robotika, biologija, suvremeni ples, klasični balet, design kroz glinu i mnoge druge…

festival_znanost_umjetnost_na_ulici_matulji_2015_5

Program ovogodišnje maniefstacije Znanost i umjetnost na ulici završit će u nedjelju, u večernjim satima, od 19 do 20 sati, kada će poeziju ”čakavskeh bardi” Drage Gervaisa, Zorana Kompanjeta i Ljube Pavišića interpretirati čakavske pjesnikinje Rajka Jurdana Šepić i Vlasta Sušanj Kapićeva uz pratnju Mihalja Ivkovića na harmonici.

Video isječak možete pogledati u nastavku teksta, a veliku fotogaleriju na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi
Video: Zoran Ventin / Art-film

error: Content is protected !!