VIDEO/FOTO Župan Komadina posjetio granične prijelaze Rupa i Pasjak

U razgovoru sa sanitarnim inženjerom Robertom Sirnikom i šefom Graničnog prijelaza Rupa Nevenom Abramovićem dogovorena je i nabavka dodatne opreme za kontrolu putnika na granici.

Rupa – Župan Zlatko Komadina i načelnik Stožera civilne zaštite PGŽ, zamjenik župana Marko Boras Mandić prilikom jučerašnjeg posjeta graničnim prijelazima Rupa i Pasjak najavili su pojačane mjere radi sprječavanja širenja zaraze korona virusom, a o kojim se razgovaralo na sjednici županijskog Stožera održanoj tijekom jutra.

Jedna od tih mjera je i prijedlog nacionalnom Stožeru da se i na području Primorsko-goranske županije na tri tjedna obustavi nastava u svim odgojno-obrazovnim ustanovama, dakle od vrtića do fakulteta.

Župan Komadina pojasnio je da mi s razine županijskih stožera možemo donositi samo preporuke dok se zabrana može donijeti samo na državnoj razini. Marko Boras Mandić dodao je da ovakva mjera zahtjeva i set dodatnih mjera zbog roditelja koji neće imati mogućnost zbrinjavanja djece.

“Riječ je isključivo o preventivnim mjerama jer za sada na području naše Županije nemamo širenje zaraze, svi dosadašnji slučajevi kontati su nultog pacijenta, no svjesni smo situacije u okruženju, zato i moramo biti na pojačanom oprezu. Najveća zasluga za to je ogroman napor i rad naših epidemiologa, sanitarnih inženjera te carinika i granične policije koji su ovdje na prvoj liniji “obrane”. Došli smo da iz prve ruke čujemo s kakvim se problemima susreću i da im zahvalimo na naporu koji ulažu kako bi onemogućili nekontrolirano širenje virusa”, rekao je u izjavi medijima župan Komadina.

U razgovoru sa sanitarnim inženjerom Robertom Sirnikom i šefom Graničnog prijelaza Rupa Nevenom Abramovićem dogovorena je i nabavka dodatne opreme za kontrolu putnika na granici.

Primorsko-goranska županija Zatražila Obustavu Nastave

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

error: Content is protected !!