VIDEO Grmljavinsko nevrijeme donijelo grašicu @ Volosko, Matulji

Za područje Kvarnera upaljen je crveni alarm, što znači da je vrijeme vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima.

Opatija, Matulji – U posljednjih nekoliko dana promijenili smo sva četiri godišnja doba. I dok smo posljednjih dana bili izloženi nešto višim temperaturama zraka za ovo doba godine današnje grmljavinsko nevrijeme donijelo je ponovo promjenu, a Volosko i Matulji našli su se i pod udarom grašice, koja se nije dulje zadržavala na tlu.

Prema prognozi vremena koju donosi DHMZ do kraja dana očekuje nas pretežno oblačno povremeno s kišom, na Jadranu i grmljavinom. Uz osjetan pad temperature kiša će mjestimice prelaziti u snijeg, ponajprije u gorskim predjelima. Na Jadranu i uz njega oborina lokalno može biti obilna. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjereno jugo okretati na buru i jačati.

Do kraja dana jaka bura s olujnim udarima proširit će se duž obale. Temperatura na kopnu između 3 i 8, na Jadranu 10 do 15 °C. Osjetno će zahladnjeti na kopnu i sjevernom Jadranu, a do kraja dana i drugdje.

Također, za područje Kvarnera upaljen je crveni alarm, što znači da je vrijeme vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima.

– Prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu, stoji u objavi.

error: Content is protected !!