[VIDEO] Irena Peršić Živadinov: Veseli činjenica da smo po broju gostiju na gotovo 80% iz rekordne 2019. godine

U skladu s navedenim, kako prenose iz HAK- a, pojačan je i promet na većini cesta u smjeru mora, na prilazima turističkim središtima u Istri i duž jadranske obale, trajektnim lukama i pristaništima.

Opatija – Nijemci, Slovenci, pa potom i Hrvati i Austrijanci među 130 000 su gostiju koji odmaraju u našoj Županiji.

-Veseli da smo na skoro 80 posto iz rekordne 2019. godine i na otprilike 40 posto u odnosu na prošlu godinu, kazala je direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov, dodajući kako od tih 130 000 gostiju najviše njih boravi na području otoka Krka, ali i Lošinja i Cresa, potom Crikvenice i Novog Vinodolskog, svakako i Opatijskoj rivijeri, Rijeci i Gorskom kotaru.

-Primjećuje se porast potražnje objekata visoke kategorije, dakle onih s pet zvjezdica, od hotela do apartmana i kuća za odmor – sve ono što je izolirano. U tom segmentu primjećuje se porast od 100 pa čak 120 posto u odnosu na prošlu godinu, ali porast je vidljiv i u odnosu na 2019. godinu, kazala je Peršić Živadinov.

Komentirala je i činjenicu da je Primorsko-goranska županija među onima s najstrožim mjerama. -Da bi sačuvali sezonu trebamo zadržati i dobru epidemiološku situaciju. Ove mjere nisu popularne, ali ako dođe do pogoršanja epidemiološke slike, svi ćemo imati problema, zaključila je Peršić Živadinov.

U skladu s navedenim, kako prenose iz HAK- a, pojačan je i promet na većini cesta u smjeru mora, na prilazima turističkim središtima u Istri i duž jadranske obale, trajektnim lukama i pristaništima.

Pojačan promet očekuje se tijekom dana na važnijim cestama, osobito na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče u smjeru mora, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac u oba smjera, A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Krčkom mostu (DC102), Istarskom ipsilonu, Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza.

error: Content is protected !!