[VIDEO] Ivo Dujmić najavio sveobuhvatnu transformaciju Opatije u digitalni grad bez papira

– Jedna od njih je i izravna demokracija, odnosno e-referendum. Više neće moći o nečemu „odlučivati“ glasni pojedinci ili lažni profili na društvenim mrežama. Ovdje će svaka punoljetna Opatijka i punoljetni Opatijac imati pravo glasa o bilo kojoj temi, odlučivati o projektima u mjesnim odborima, od najmanjeg do najvećeg, o svim projektima na području Grada Opatije, istaknuo je Dujmić.

Opatija – Online konferencijom Ivo Dujmić predstavio je program za novi mandat gradonačelnika i za Gradsko Vijeće, za koji je istakuo da je ‘bitno da se stvarno i provede’.

– Naša Nezavisna lista, koja me podržala i na prošlim izborima, ima tim vrsnih stručnjaka. Zajedno smo izradili najbolji program za svakog čovjeka. Imamo jasan i razrađen plan kako naprvo. Naša prva tema iz programa je Digitalna transformacija Grada Opatije i izravna demokracija kroz novu uslugu „eOpatija“. Ali ne transformacija kakvu neki drugi gradovi već imaju, jer mi u Opatiji uvijek gledamo kako biti prvi. Za vremena koja su pred nama želim postaviti novu i visoku ljestvicu opatijske politike, kakvu još nema niti jedan grad u Hrvatskoj! Opatija će u roku od točno godinu dana doživjeti sveobuhvatnu transformaciju u digitalni grad bez papira koji će u potpunosti biti okrenut građanima. Većina vas zna da je Hrvatska danas na začelju Europske Unije po korištenju digitalnih usluga, odnosno komunikacije građana s javnom upravom putem interneta. Osobno sam uvijek od prvog dana bio aktivan u komunikaciji sa građanima i na društvenim mrežama, ali ovdje govorim o puno široj slici komunikacije cijele gradske uprave. Sva iskustva dobivena prethodnih godina uklopili smo u naše rješenje koje će opatijsku politiku zauvijek promijeniti na bolje, i u vrlo kratkom roku postat ćemo predvodnik digitalnih usluga u Hrvatskoj. Mi smo odlučili ići tim putem jer naši građani zaslužuju efikasnu Gradsku upravu koja će njihove probleme rješavati brzo i učinkovito. Svaki će građanin u svako vrijeme znati za koliko će se vremena riješiti njegov problem te koji ga službenik rješava. Sustav će se kompletno voditi preko E-Građani, a to otvara potpuno nove mogućnosti. Jedna od njih je i izravna demokracija, odnosno e-referendum. Više neće moći o nečemu „odlučivati“ glasni pojedinci ili lažni profili na društvenim mrežama. Ovdje će svaka punoljetna Opatijka i punoljetni Opatijac imati pravo glasa o bilo kojoj temi, odlučivati o projektima u mjesnim odborima, od najmanjeg do najvećeg, o svim projektima na području Grada Opatije. Znači vaš glas neće se uvažavati samo na izborima svake četiri godine, već ako treba i svaki tjedan! Digitalnom transformacijom potpuno ćemo promijeniti rad Gradske uprave koja će raditi u digitalnom sustavu i omogućiti maksimalnu efikasnost prema građanima. Kroz navedeni sustav stvoriti ćemo i nove uštede, koje će omogućiti više novaca u proračunu za neke važne projekte ili za mjere prema građanima. Opatija će postati lider među pametnim gradovima. Sve one usluge koje je to moguće prilagoditi ćemo današnjem vremenu. Iako i do sada imamo vrlo transparentan proračun i samo najviše ocjene za transparentnost, odlučili smo ići korak dalje, kao što smo to činili svih ovih godina. Svi će građani u realnom vremenu imati mogućnost pregleda svake stavke proračuna, sve uplate i isplate, svaku plaćenu kunu. Zbog građana smo ovdje i oni zaslužuju da na najbolji mogući način vide kako trošimo novce i u što ulažemo. Za potrebe ove transformacije našeg grada pokrenuti ćemo i posebnu aplikaciju eOpatija, istaknuo je Dujmić.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net