[VIDEO] Izložba ‘Snovi i sjećanja’ – Samoborski umjetnici Ana Sladetić i Miran Šabić predstavili se lovranskoj publici

Što su samoborski umjetnici poručili prilikom otvorenja pogledajte u priloženom video isječku…

Lovran – Prošle nedjelje u galeriji Laurus otvorena je izložba grafika pod nazivom ‘Snovi i sjećanja’. Po prvi put lovranskoj publici predstavili su se samoborski umjetnici Ana Sladetić i Miran Šabić, čije su grafike ispunile zidove galerije Laurus.

Ana je diplomirala je 2009. na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, na kojoj je 2016. doktorirala pod mentorstvom red. prof. art. Ante Rašića i izv. prof. dr. sc. Leonide Kovač. Sudjelovala je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama u Europi i inozemstvu. Primila je više nagrada za svoj rad, među kojima i nagradu Galerije Kranjčar na 35. Salonu Mladih (HDLU, Zagreb, 2020.), za najbolji rad izložbe World Youth Art Festival (Seul, Južna Koreja, 2017.), ex aequo na 25. slavonskom bijenalu (Muzej likovnih umjetnosti, Osijek, 2016.), prvu nagradu Celebrate Originality – Adidas u suradnji s Muzejom za uličnu umjetnost (Zagreb, 2010.) te Grand Prix 30. salona mladih (HDLU, Zagreb, 2009.). Održala je više javnih predavanja i radionica u suradnji s domaćim i stranim kulturnim, muzejskim i galerijskim ustanovama. Usavršavala se i boravila je na umjetničkim rezidencijama u Njemačkoj, Belgiji, Francuskoj, Finskoj i SAD-u. Docentica je na Akademiji za umjetnost i kulturu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Miran je 2010. godine diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof.Frane Para. 2017. godine doktorirao na Poslijediplomskom doktorskom studiju pod mentorstvom red.prof.art. Ante Rašić i izv.prof.dr.sc. Leonida Kovač. Dobitnik je više nagrada i priznanja od kojih se ističu Likovna nagrada HDLUa za najboljeg mladog umjetnika, Zagreb, 2018. / Nagrada Vlade Republike Južne Koreje – Congresman Award, World Youth Art Festival, Seoul, Južna Koreja 2017. / Nagrada Muzeja suvremene umjetnosti, 33. salon mladih, Dom HDLU, Zagreb, 2016. / IMAF award, OSTEN Bijenale crteža, Makedonija 2012. / Velika nagrada za grafiku, INTERBIFEP, Međunarodna galerija portreta, Tuzla, BiH, 2011. / Nagrada HDLU-a, 6. Hrvatski trijenale grafike 2012. Sudjelovao je na rezidencijalnim programima VCCA Residency Virginia u SAD-u, St. Marys College of Maryland u SAD-u, u Frans Masereel Centrumu u Belgiji, te u I-A-M Residency Berlin u Njemačkoj. Od 2009. godine kontinuirano izlaže u Hrvatskoj i svijetu. Od 2012. radi kao asistent, a od 2018. kao docent na Grafičkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 2018. radi kao prodekan za nastavu i studente na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

error: Content is protected !!