VIDEO Jak vjetar pomaknuo start i skratio rutu regate Susak za dvoje i Susak za posade @ Ičići

Na sastanku kormilara održanom u 19 sati posade su dobile zadnje upute uoči starta predviđenog u 20 sati.

Opatija – Izrazito jek vjetar, najprije je pomaknuo start drugog izdanja jedriličarske regate Susak za dvoje i Susak za posade s planiranih 10 sati na večernji termin u 20 sati, a potom i skratio planiranu rutu regate koja će se umjesto do otoka Suska jedriti na ruti od Ičića do Zaglava i natrag u cilj ispred Ičića.

Iako je bura u Riječkom zaljevu tijekom subote bila u konstantnom opadanju, njezina jačina s udarima koji su na mahove dosezali pa i prelazili 50 čvorova, nije slabila na ruti regate u kanalu između Istre i Cresa, a njezino slabljenje može se očekivati tek tijekom noći i sutrašnjeg dana.

U takvim uvjetima umjesto 25 posada koliko ih je prvotno bilo prijavljeno, na startu regate koja će ovoga puta startati kao noćna i više no zahtjevna navigacija, naći će se 13 hrabrih posada. Obzirom na skraćenu rutu na oko 50 nm i jačinu vjetra, dolazak najbržih brodova očekuje se već tijekom ranih jutarnjih sati.

Među prijavljenim posadama na miniju 650 jedrit će i dvojac – Ivica Kostelić i Petra Kliba koji će regatu iskoristiti kao trening u okviru priprema za Pariz 2024. odnosno 2025. gdje će nastupiti u novoj jedriličarskoj disciplini „Offshore Mix duo“.

error: Content is protected !!