VIDEO Jazz petkom na Zametu – Robert Mikuljan Quintet sutra gostuje u Rijeci

Koncert Robert Mikuljan Quinteta ujedno će se i snimiti te će biti dostupan široj javnosti u sklopu projekta ‘Torpedo video gigs’ te publiciran preko regionalne news mreže koju čine Torpedo.media, PodUckun.net, Tunera.info, Lanterna.news, Bodulija.net i Trend51.net .

Rijeka – Robert Mikuljan Quintet sutra će gostovati u Baptističkoj crkvi od 20 sati, u nastavku koncertnog serijala ‘Jazz petkom na Zametu’. Uz Mikuljana (truba, krilnica), kvintet čine Denis Razumović (alt, sopran sax), Aldo Foško (klavijatura), Bojan Skočilić (kontrabas) i Dušan Kranjc (bubanj).

Robert Mikuljan

– I ako svijet uspori, glazba uvijek pronalazi put. Svojevrsno opće ograničenje ne može ograničiti glazbu, već se samo pristup prema njoj mijenja. Ekspresija i introspekcija mijenom čine zatvoren krug, poručio je Mikuljan koji se predstavlja recentnim autorskim skladbama nastalim većim dijelom u proteklih pola godine. ‘Robert Mikuljan, trubač i krilničar rođen je 1981. godine u Puli. Magistrirao je jazz 2017. godine na jazz odjelu glazbene akademije „Giuseppe Tartini“ u Trstu u klasi prof. Klausa Gesinga. Glazbom se bavi i aktivno nastupa više od 20 godina, no od 2011. godine posvećuje se isključivo jazz glazbi. 2008. godine pridružuje se Big Bandu Pula a članom JazzIstra orkestra postaje 2014. godine. Kao skladatelj i solist predstavlja se 2017. godine u sklopu projekta „Nove skladbe za Jazz orkestar HRT-a“ skladbom „Crne ruki“. Iste godine postaje članom Porto etno orkestra koji 2018. godine nastupa na Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe u Strasbourgu s ciljem očuvanja tradicionalne hrvatske glazbe u suvremenim jazz aranžmanima. Sa saksofonistom Denisom Razumovićem vodi sastav Mikuljan&Razz Wind Factory. Surađuje s mnogim renomiranim hrvatskim, i inozemnim jazz glazbenicima u sklopu različitih projekata i samostalnih koncerata. Dobitnik je Nagrade Status 2019. u kategoriji jazz trube.

Za kraj dodajmo da će se Mikuljanov koncert ujedno i snimiti te će biti dostupan široj javnosti u sklopu projekta ‘Torpedo video gigs’ te publiciran preko regionalne news mreže.

, vrijedi napomenuti da ovaj sjajni serijal ‘Jazz petkom na Zametu’ organizira Vladimir Matošević.

error: Content is protected !!