VIDEO Jerry Ricks Blues Festival – Kastav & Opatija Rivijera: Najavljeno spajanje Opatija riviera blues festivala s Kastav Blues Festivalom

Festival će trajati od 26. srpnja do 3. kolovoza 2019. godine, a odvijat će se duž Opatijske rivijere i u Kastvu te će se glazbene večeri održati na osam različitih lokacija Kastav– Matulji- Opatija- Ika- Lovran- Mošćenička Draga- Mošćenice- Brseč.

Opatija – Nakon uspješnih šest godina B & D Blues Festivala koji se odvijao na području Općine Mošćenička Draga (Brseč, Mošćenice, M. Draga) i ove godine kada se festival proširio na cijelu Opatijsku Rivieru, sljedeće 2019. godine, zbog velikog interesa publike, festival će se fuzionirati s Kastav Blues Festivalom. Oba ova festivala odvijaju se krajem srpnja odnosno početkom kolovoza i bilo bi korisno spojiti dva kvalitetna događanja u jedan veliki blues festival koji bi najvjerojatnije nosio ime JERRY RICKS BLUES FESTIVAL – Kastav & Opatija Rivijera, naglasio je jedan od idejnih začetnika novog Festivala Riccardo Staraj, glazbenik i načelnik Općine Mošćenička Draga na današnjoj konferenciji za novinare.

Festival će trajati od 26. srpnja do 3. kolovoza 2019. godine, a odvijat će se duž Opatijske rivijere i u Kastvu te će se glazbene večeri održati na osam različitih lokacija Kastav– Matulji- Opatija- Ika- Lovran- Mošćenička Draga- Mošćenice- Brseč. Osim nastupa glazbenika, odvijat će se i blues sessioni te blues radionice i izložbe. Velike mogućnosti brendiranja novog festivala potaknule su Riccarda Staraja i Damira Halilića Hala da festivale spoje i posvete velikanu bluesa Jerryju Ricksu koji je kraće vrijeme živio u Kastvu, gdje je i pokopan i zbog kojeg se blues u Kastvu i počeo svirati. O životu i radu Philadelphia Jerry Ricksa snimljen je i dokumentarni film “Črni Kastavac”, autora Igora Modrića, koji će biti prikazan na Ljetnoj pozornici u sklopu novog blues festivala.

Na festivalu će nastupiti eminentna blues imena iz Europe i svijeta, te naravno iz Hrvatske. Plan je organizatora da naše područje postane najsnažnija blues scena u Hrvatskoj, a vjerojatno i u ovom dijelu Europe.

– Zbog činjenice da na području Kvarnera postoje dva kvalitetna festivala blues glazbe, Opatija Riviera Blues Festival i Kastav Blues Festival, te da se održavaju krajem srpnja, odnosno početkom kolovoza, javila se ideja da se ove dvije manifestacije fuzioniraju kako bi se dobio jedinstveno blues proizvod i brendirala destinacija. Festival bi započeo i završio u Kastvu, trajao osam dana, dok bi za vrhunac bila “zadužena” Ljetna pozornica u Opatiji. Ime festivala počivalo bi u činjenici da je sve pokrenuo poznati bluzer Jerry Ricks koji je i pokopan u Kastvu, stoga mislimo da bi njegovo ime bilo u samom naslovu, a kao podnaslov pojavili bi se Kastav i Opatijska riviera. Osim europskih bendova na festivalu će nastupati i poznati američki glazbenici. Ovaj festival vrijedan je pokušaj da se krene prema rebrendiranju Opatijske rivijere te da se ovakvi veliki događaji organiziraju zajedno unutar općina i gradova Liburnije. Idealne lokacije draške i ikarske rive, trgova Lovrana, Brseča i Mošćenica, Volosko, i neizostavni Kastav te kao kruna svega Ljetna pozornica Opatija sigurno će privući mnogobrojne zaljubljenike u ovu vrstu glazbe i ponuditi jednu od najvećih glazbenih manifestacija na Kvarneru, istaknuo je Riccardo Staraj.