VIDEO: Jubilarni Liburnicon odlična garancija za fantastični vikend u Opatiji

S današnje tiskovne konferencije...

S današnje tiskovne konferencije…

– Središnji gost ovogodišnjeg Liburnicona je Klaudija Čermak, poznata majstorica specijalih filmskih efekata koja je, između ostalog, radila na poznatim filmovima kao što su ‘Gladijator’, ‘Troja’ i ‘Harry Potter’. U sklopu festivala održati će prezentaciju svog dosadašnjeg rada, kao i radionicu specijalih efekata u kojoj će pokazati brojne tehnike koje se koriste u najpoznatijim svjetskim studijima, napomenuli su organizatori. Video prilog s tikovne konferencije pogledajte u nastavku teksta…

Niccol Heraković

Niccol Heraković

Opatija – Na konferenciji za medije održanoj danas najavljen je i predstavljen program Festivala fantastike i znanstvene fantastike Liburnicon, koji se od 21. do 23. kolovoza održava na prostorima Osnovne škole “Rikard Katalinić Jeretov” u Opatiji.

Glavna organizatorica Niccol Heraković izjavila je kako je riječ o jubilarnom desetom izdanju Festivala Liburnicon, koji će ove godine okupiti najbolje stavke programa svih ranijih izdanja, ali ih i začiniti novim idejama i motivima. Upravo zbog toga je tema ovogodišnjeg Liburnicona ‘Povratak u budućnost’, iako će bogati program obuhvaćati i brojne teme vezane uz scenarije budućnosti i putovanje kroz vrijeme. Festival organizira Udruga za razvoj kulture mladih ‘Kulturni front’, koja u zajedničkom radu na Liburniconu okuplja oko 25 članova – organizatora i 40 volontera iz svih krajeva Hrvatske.

Ivan Cerovac

Ivan Cerovac

Ivan Cerovac je u ime organizacijskog tima predstavio bogati program koji se sastoji od preko 50 raznovrsnih točaka, uključujući brojna predavanja i prezentacije, interaktivne radionice, kvizove, igre i koncerte. Istaknuo je kako je povratak u opatijsku osnovnu školu omogućio i vraćanje na idealan omjer ozbiljnih i zabavnih sadržaja po kojem je Liburnicon toliko poznat i jedinstven.

“Središnji gost ovogodišnjeg Liburnicona je Klaudija Čermak, poznata majstorica specijalih filmskih efekata koja je, između ostalog, radila na poznatim filmovima kao što su ‘Gladijator’, ‘Troja’ i ‘Harry Potter’. U sklopu festivala održati će prezentaciju svog dosadašnjeg rada, kao i radionicu specijalih efekata u kojoj će pokazati brojne tehnike koje se koriste u najpoznatijim svjetskim studijima.

Očekuju nas i brojna predavanja, od kojih se sigurno valja istaknuti talk-show poznatog televizijskog voditelja Krešimira Miška, u kojem će gostovati astronom Korado Korlević i akademik Vladimir Paar, a koji će biti posvećen interstelarnim putovanjima. Uz talk-show očekuju nas druga zanimljiva predavanja, poput onog Davora Horvatića o tajnom svijetu nuklearne fizike ili Svena Maračića o znanstveno-fantastičnoj budućnosti 3D printinga” – istaknuo je Ivan Cerovac.

Kristina Kardum

Kristina Kardum

Kristina Kardum je predstavila zabavni program festivala, najavivši zanimljivi koncert atmosferičnog sastava ‘Perunika’ koji će na Liburniconu posjetitelje zabavljati u petak, zajedno s nastupom vatrenih plesačica (ili plesačica s vatrom), a u subotu će nastupiti poznati sastav ‘Družba bijesnih lisica’, nakon čega se druženje seli u opatijski Old school pub. Šarenilo Liburnicona upotpunit će i čuveno natjecanje u cosplayu, u kojem se posjetitelji maskiraju u poznate likove iz filmova, knjiga i stripova, dok će za najmlađe u nedjelju biti organiziran posaban dječji program s brojnim igrama i radionicama.

Organizatori su još jednom iskoristili priliku da sve zainteresirane pozovu na fantastični vikend u Opatiju, gdje zanimljivih predavanja i inovativnih zabavnih sadržaja sigurno neće nedostajati.

Kompletan program provjerite na službenim stranicama festivala Liburnicon.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!