[VIDEO] Kirigin: Opatiji ne treba jeftini populizam, nego gradonačelnik koji će realizirati obećano

Kod druge strane očito je došlo do umora i manjka inspiracije jer prisvajaju svoje ideje. Ali to sam i očekivao, pa me nije niti zasmetalo niti iznenadilo. Imamo puno ideja, neka slobodno uzmu što im treba. Moj glavni slogan „FER Nando za FER Opatiju“ teško će moći prisvojiti, jer niti je Nando, a niti je FER, poručio je Kirigin.

Opatija – Gradsko vijeće danas će odlučivati o ukidanju prireza u Opatiji, a upravo su pitanje o stavu po tom pitanju novinari uputili predsjedniku Vijeća i kandidatu SDP-a za gradonačelnika Opatije Fernandu Kiriginu.

– Već dvanaest godina, kada sam bio predsjednik Kluba vijećnika i kasnije zamjenik gradonačelnika Ive Dujmića, tražim da se prirez smanji i onda ukine. To smo tražili i od početka ovog mandata, pa mi je drago da će sada na kraju Gradsko vijeće ukinuti prirez. Prirez Opatiji nikad nije ni trebao i da se mene pita ja bih ga već ranije ukinuo, rekao je Kirigin, istaknuvši kako će prirez danas ukinuti Gradsko vijeće, a ne gradonačelnik.

Novinare je zanimao i odnos sa sadašnjim gradonačelnikom, kojeg su istaknuli kao najvećeg konkurenta Kiriginu. Tražili su objašnjenje za sličnost u sloganima i vizualnom identitetu kampanje.

– Naša kampanja zapravo je igra riječi koja spaja moje ime i naš program. Skoro da bih mogao reći da su prvi autori bili moji roditelji koji su me nazvali Fernando. Kod druge strane očito je došlo do umora i manjka inspiracije jer prisvajaju svoje ideje. Ali to sam i očekivao, pa me nije niti zasmetalo niti iznenadilo. Imamo puno ideja, neka slobodno uzmu što im treba. Moj glavni slogan „FER Nando za FER Opatiju“ teško će moći prisvojiti, jer niti je Nando, a niti je FER, poručio je Kirigin.

Nastavno na tvrdnju da će aktualni gradonačelnik preuzeti dio programa SDP-a, novinari su konstatirali kako i drugi kandidati imaju relativno slične ideje.

– Mi smo program napravili u suradnji s građanima. Stalno smo među ljudima, slušamo ih i tražimo rješenja za njihove probleme. Neka od tih rješenja su inovativna. Neka su poznata od ranije, kao što su stadion, garaže, bazen, Dom zdravlja. Zašto dosad nisu realizirana? Jer je lako obećati, a teško ispuniti to obećanje. Zato znam da je naš program izvediv, održiv i da daje prave odgovore na ključna pitanja. A isto tako znam i da je moj tim pravi izbor ljudi koji ga mogu realizirati. A ja sam dosad pokazao da u svemu što sam radio, od izgradnje dvorane, preko Sportskog saveza sada do Lučke uprave, da imam rezultate i da imam viziju. Zato nije bitno tko će što napisati na papiru ili Facebook-u. Bitno je kome građani vjeruju da te ideje može pretvoriti u stvarnost, zaključio je Kirigin.

Mediji su Sašu Đujića, izvršnog tajnika SDP-a, pitali zašto je potrebno naglasiti kako je Kirigin kandidat ove stranke, ne bi li to trebalo biti jasno samo po sebi?

– Fernando je pravi socijaldemokrat. Prije četiri godine, naši su glasači bili iznenađeni odlaskom Ive Dujmića iz SDP-a i na izborima bili podijeljeni. Dobili su četiri godine Bandićevskog populizma i stagnaciju prelijepe Opatije. Ivo Dujmić nije u prošlom mandatu bio socijaldemokrat, a pitanje je ako je to ikada i bio. Čim je stranka donijela odluku koja mu nije dogovarala, napustio je stranku i okrenuo leđa navodnim kolegama. Sada ponovo pokušava „prodati isti trik“. Ali preuzimanje boja i slogana SDP-a ne postaje se socijaldemokratom. U Opatiji socijal-demokraciju predstavlja Fernando Kirigin, rekao je Đujić.

Na novinarsko pitanje o imenu zamjenika, Kirigin je kazao kako je jučer predstavljen cjeloviti program, a kako će se pojedinačne točke predstavljati zasebno, što će pratiti i predstavljanje članova tima odabranih za njihovu realizaciju.

– Moj zamjenik ili zamjenica nosit će jedan jako važan dio programa, stoga će njihovo predstavljanje biti povezano, kazao je Kirigin.

error: Content is protected !!