VIDEO: KKL 2013. – Darko Rundek i Cargo Trio @ Kastav

darko_rundek_cargo_trio_kastav

Trio kombinira najbolje od balkanskog zvuka s europskim bluesom. Naravno, legendarne pjesme iz Rundekove bogate karijere čine vrhunac svakog nastupa.

Kastav – Velika glazbena zvijezda Darko Rundek održat će impresivni glazbeni performans sa svojim Cargo triom. 20. srpnja, u Kastvu na Crekvini, s početkom u 21 sat.

Trio uz Rundeka čine i violinistica Isabel te multi-instrumentalist Dušan Vranić. Prvi album Rundek Cargo Trija naziva se ‘Plavi avion’ te su promotivne koncerte započeli turnejom po Skandinaviji, a ta višegodišnja turneja još uvijek traje i nastavit će se u Kastvu. Album je osvojio Porina 2010. godine za najbolji album u kategoriji alternativne rock glazbe. Trio kombinira najbolje od balkanskog zvuka s europskim bluesom. Naravno, legendarne pjesme iz Rundekove bogate karijere čine vrhunac svakog nastupa.

Inače, Darko Rundek jedan je od najpopularnijih glazbenika s prostora bivše Jugoslavije. Nakon preseljenja u Francusku, snimljena dva albuma s Cargo Orkestrom te dvije zajedničke turneje, Rundek je ispunio svoj dugo željeni san o osnivanju trija. Kroz svoju karijeru Rundek nikada nije svirao u bendu manjem od šest članova, sve do prije tri godine kada je odlučio oformiti trio s ciljem još većeg približavanja glazbe publici kroz intimnost i transparentnost koju pruža ova formacija. neobično i impresivno glazbeno putovanje definitivno je pravo otkriće za ljetne europske festivale, zbog čega su imali preko stotinu nastupa diljem Europe.

Rundek Cargo Trio – Sanjala si da si sretna

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!