VIDEO Klinici za pedijatriju KBC Rijeka uručena donacija prikupljena na manifestaciji ”Noć šampiona Matulji 2019.“

Prof. Roganović uz zahvalu na donaciji istaknula je da se radi o uređaju koji bilježi osnovne životne funkcije djeteta i potreban je kod djece koja boluju od malignih bolesti jer primaju vrlo agresivnu citostatsku terapiju koja može imati akutne neželjene učinke, te je izuzetno važno detektirati bilo kakve momentalne nepravilnosti.

Rijeka – Predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić i zamjenica načelnika Općine Matulji Eni Šebalj uručili su ček u iznosu od 30.906,25 kn predstojnici Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka prof. dr. sc Jeleni Roganović za kupnju monitora za nadzor životnih funkcija.

Sredstva su prikupljena kroz manifestaciju „Noć šampiona Matulji 2019.“ koju je organizirao Boksački klub “Šampion” Rijeka i Hrvatski boksački savez pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Općine Matulji, a osim donacija samih posjetitelja financijsku potporu dali su Grad Kastav, Općine Lovran i Klana, zatim Hrvatski boksački savez, firme Arhipelag d.o.o., Multipartner d.o.o. i Roma ugostiteljstvo d.o.o.. “Riječ je o plemenitoj inicijativi od plemenitog sporta boksa i samih boksača koji su ovaj događaj i organizirali. Primorsko-goranska županija u akciju se uključila kao pokrovitelj i kad smo tražili povoljnu lokaciju na kojoj bi se događaj održao pokazalo se da je dvorana u Matuljima izuzetno prikladna”, rekao je Fabijanić.

Prof. Roganović uz zahvalu na donaciji istaknula je da se radi o uređaju koji bilježi osnovne životne funkcije djeteta i potreban je kod djece koja boluju od malignih bolesti jer primaju vrlo agresivnu citostatsku terapiju koja može imati akutne neželjene učinke, te je izuzetno važno detektirati bilo kakve momentalne nepravilnosti. S tim aparatom bitno im se olakšava rad jer imaju bolji pregled nad stanjem pacijenata.

FOTO/VIDEO Održana Noć šampiona u Matuljima – Hrvatski boksači slavili protiv talijanske selekcije

error: Content is protected !!