VIDEO Koncert Filip Pavić Quarteta u petak, 16. listopada ide izravno na mreži Novinet

Koncert se organizira u suradnji s Općinom Klana i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, a postavu čine Borko Rupena – bubnjevi, Zvonimir Šestak – kontrabas, Šimun Matišić – vibrafon i Filip Pavić – gitara.

Rijeka – Jazz u Baptističkoj crkvi na Zametu nastavlja se u petak, 16. listopada kad s početkom u 20 sati nastupa Filip Pavić Quartet. Koncert Filip Pavić Quarteta ujedno će biti emitiran u live streamu na našim stranicama. tj. na mreži Novinet.

Koncert se organizira u suradnji s Općinom Klana i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture. Postavu čine Borko Rupena – bubnjevi, Zvonimir Šestak – kontrabas, Šimun Matišić – vibrafon i
Filip Pavić – gitara.Filip Pavić rođen je 1991. godine u Zagrebu, a gitaru je počeo svirati s 11 godina. 2011. godine upisuje studij Jazz gitare na Univerzitetu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu u klasi profesora Guida Jeszenszkog. Nakon preseljenja u Graz, Filip ima priliku surađivati s mnogim vrhunskim glazbenicima i bendovima, kao što su Jim Rotondi (kao višegodišnji član Jim Rotondi Electric Banda), Renato Chicco, Michael Abene, Klemens Marktl i drugi. 2019. godine završava master studij jazz gitare u Grazu, a istodobno postaje sve traženiji na hrvatskoj glazbenoj sceni, pa tako, osim s vrhunskim jazz glazbenicima, redovito surađuje i s glazbenicima drugih žanrova (Lucija Ćustić – Luce, Nina Romić, J.R. August…).

Krajem 2018. godine Filip je ostvario dvije značajne suradnje s Jazz Orkestrom HRT-a, prvo kao solist na koncertu “New Generation” u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, a onda u sklopu povijesnog Jumbo Big Banda, sastavljenog od slovenskog, srpskog i hrvatskog jazz orkestra, na Novosadskom jazz festivalu.

Filip je dvostruki dobitnik nagrade Status, koju dodjeljuje Hrvatska Glazbena Unija, 2019. godine za Mladu nadu jazz glazbe te 2020. za najboljeg jazz gitarista. U listopadu 2019. godine, Croatia Records objavila je njegov prvi samostalni autorski album “Terra Incognita”, s posebnim gostom Matijom Dedićem, koji je izazvao izvrsne reakcija kako publike, tako i struke i kritike, pa je tako uvršten i na nekoliko top lista najboljih albuma godine.

error: Content is protected !!