VIDEO: Marko Ćorić kandidat HDZ-a za gradonačelnika Opatije

Dina Šverko,  Marko Ćorić i Goran Crnković

Dina Šverko, Marko Ćorić i Goran Crnković

– Sumnjam da itko od nas može proći u prvom krugu, a ja ovim putem pozivam sve kandidate na javno sučeljavanje. Nadam se da će se odazvati da napokon razjasnimo tko je i što radio u posljednje četiri godine, dodao je Ćorić. Što su još poručili predstavnici HDZ-a pogledajte u priloženom video prilogu u nastavku teksta…

Opatija – Pred velikim brojem stranačkih kolega Marko Ćorić jučer je predstavio svoj načelnički tim s kojim će krenuti u izbornu utrku za gradonačelnika Opatije. U političku bitku tako će krenuti Dina Šverko i Goran Crnković kao kandidati za zamjenike, a Trg Slatina, projekt izgradnje Doma zdravlja i vatrogasnog doma, proširenje luke za krstaše i mega jahte, preustroj gradske uprave, otvaranje odjela za poduzetništvo i mlade te otvaranje grada za građanstvo neki su od prioriteta Ćorićevog tima.

– Uz sve navedeno želim podcrtati i vrtić, koji je smješten na krivoj lokaciji odnosno izvan centra grada, a ako se već razmišlja o novoj lokaciji na Tošini, bilo bi mudrije da isti bude u blizini opatijske škole tj. uz budući dom zdravlja i vatrogasni dom, kazao je Ćorić, pritom podsjetivši sve prisutne na sva nerealizirana obećanja iz 2013. godine.

dina sverko marko coric goran crnkovic hdz opatija (2)

– Uz sve navedeno ne želimo zaboraviti niti Volosko, Iku, Ičiće, Poljane, Veprinac, Dobreć i Pobri koje očekuju veća ulaganja u komunalnu infrastrukturu, istaknuo je Ćorić uz napomenu da trenutno imamo situaciju da građani čekaju po pola godine da ih gradonačelnik primi, ako se to uopće i dogodi, a to je prema njegovim riječima potrebno mijenjati.

Kao veliku manu naveo je prostorni plan koji je temelj razvoja grada i gospodarstva uz napomenu da se ponovo mijenja donja zona koja uključuje Opatiju i Ičiće, dok gornju zonu nitko niti ne spominje.

– Sumnjam da itko od nas može proći u prvom krugu, a ja ovim putem pozivam sve kandidate na javno sučeljavanje. Nadam se da će se odazvati da napokon razjasnimo tko je i što radio u posljednje četiri godine, dodao je Ćorić.

Sama izgradnja i funkcija Kulturno-turističkog centra i rad Festivala Opatije također je bio u fokusu jučerašnje tiskovne konferencije, a nedostatak vizije i znanja naveden je kao glavni kamen spoticanja razvoja Opatije.

– Trenutno je u Opatiji riječ o klijentističkoj i nepotističkoj strukturi koja se bavi samo s kadroviranjem i zapošljavanjem vlasatih ljudi i pouzdanika. Mislim da je vrijeme da se razvlasti takva struktura i da se stvari promjene. Ja dosita smatram da je ovo prilika da HDZ napravi veliki iskorak u Opatiji. Vjerujem u uspjeh, a anketa koju smo napravili ide nam u prilog. HDZ je najstabilnija stranka i možemo sigurno računati na petinu glasova, a želja nam je doći do četvrtine glasova, dodao je Goran Crnković.
 

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!