VIDEO: Marko Tolja, Jaques Houdek i Damir Kedžo zaplesali s Ivom Robićem!

Kedžo, Houdek  i Tolja

Kedžo, Houdek i Tolja

Manifestacija koja se održava u dvije večeri, 6. i 7. studenog, dobila je i iznimno atraktivan najavni video-spot u kojem su se Marko Tolja, Jacques Hoduek i Damir Kedžo vratili u šezdesete godine prošlog stoljeća i zaplesali uz Ivu Robića na taktove pjesme „Ching Ching Ching“. Najavni video možete pogledati u nastavku teksta.

Opatija – Mjesec dana ostalo je do početka RetrOpatijskog festivala, novog i nestrpljivo očekivanog događanja koje nastavlja tamo gdje je osamdesetih godina prošlog stoljeća stao kultni Opatijski festival.

Manifestacija koja se održava u dvije večeri, 6. i 7. studenog, dobila je i iznimno atraktivan najavni video-spot u kojem su se Marko Tolja, Jacques Hoduek i Damir Kedžo vratili u šezdesete godine prošlog stoljeća i zaplesali uz Ivu Robića na taktove pjesme „Ching Ching Ching“.

Tri vrsna vokala zamijenili su na taj način grupu 4M čija je koreografija proslavila ovu poskočicu jednako kao i nastup Ive Robića, dodajući pritom svoj vlastiti umjetnički izričaj. Upravo je to i ideja prve večeri RetrOpatijskog festivala, na kojoj će Kedžo, Houdek i Tolja nastupiti s repertoarom najvećih hitova Ive Robića, i unijeti svoju osobnost u poznate rime koje već desetljećima vladaju domaćim glazbenim eterom.

Tim nastupom, u suradnji s HGU, obilježava se i 15. godišnjica smrti velikog pjevača i skladatelja poznatog po nadimku „Mr. Morgen“, čije će pjesme u novim aranžmanima izvesti njegovi „glasovni nasljednici“.

Druge večeri pjesme s Opatijskog festivala, također „osvježene“ novim aranžmanima, izvodit će poznata imena domaće i regionalne glazbene scene, među kojima će se naći izvođači koji su i sami nekada pjevali na tada najznačajnijem festivalu bivše države, ali i njihovi kolege koji su to vrijeme mogli upoznati tek putem televizijskih snimki.
Organizator RetrOpatijskog festivala je gradska ustanova Festival Opatija, a partneri su Studio Maraton iz Rijeke i Turistička zajednica Grada Opatije, te Hrvatska radiotelevizija koja će obje večeri manifestacije emitirati u svom programu.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!