VIDEO Marta Despotović izabrana za Kastavku mjeseca travnja

Ovu titulu mlada je 22-godišnja studentica Medicinskog fakulteta, sportašica i volonterka zaslužila predanim radom, zalaganjem i nesebičnim volonterskim radom na brojnim projektima

Kastav – Marta Despotović izabrana je za Kastavku mjeseca travnja. Ovu titulu mlada je 22-godišnja studentica Medicinskog fakulteta, sportašica i volonterka zaslužila predanim radom, zalaganjem i nesebičnim volonterskim radom na brojnim projektima.

– Ja sam se rodila da bih bila volonter. Oduvijek sam željela pomagati ljudima. Kad odradimo neki zadatak, kad učinimo dobro djelo, uživam, riječi su Marte Despotović koja je već četiri godine volonterka Crvenog križa. Marta je također kao članica teniske ekipe Sveučilišta u Rijeci aktivna i na sportskom polju. Kastavka mjeseca travnja također je i dugogodišnja stipendistica Grada Kastva i Savjeta mladih tako da je dio svojih brojnih volonterskih sati ugradila i u kastavske sportske i kulturne manifestacije.

Martinom bogatom volonterskom CV-u također treba dodati položen tečaj za spasioca na otvorenim vodama, sudjelovanje u brojnim vježbama civilne zaštite, sportskim natjecanjima i humanitarnim akcijama kao i sudjelovanje na otvaranju Europske prijestolnice kulture. Tijekom epidemije koronavirusa Marta je također sudjelovala i u interventnom timu Društva Crvenog križa PGŽ-a, kao volonterka na dostavi gotovih obroka, namjernica i lijekova starijim građana koji zbog epidemije nisu izlazili iz svojih domova. Po svemu ovdje pročitanom čini se da titula Kastavke mjeseca nije mogla otići u bolje ruke, čestitamo Marta.

error: Content is protected !!