VIDEO Marunada u ‘malim dozama’ – Otovrena manifestacija ‘Jesen u Lovranu’ u čast marunu

Lovranski načelnik Bojan Simonič istaknuo je kako je urod maruna solidan, no kako je ove godine problem ponovna pojava „starog neprijatelja“, ose šiškarice.

Lovran – Umjesto Marunade, čije održavanje nisu omogućile epidemiološke prilike, Lovran će svoje autohtono voće ove godine slaviti uz program „Jesen u Lovranu“.

– Obzirom na dugu tradiciju koja vezuje Lovran i uzgoj maruna, mi Marunadu nismo mogli samo otkazati kao kakav koncert. Izostao je sajam i fešta, ali cijeli mjesec je pun raznih događanja, koja se mogu održati u skladu s epidemiološkim mjerama, kazao je načelnik Bojan Simonič i dodao kako je listopad ispunjen dječjim priredbama, sportskim događanjima, izložbama, a organizirat će i nekoliko manjih koncerata, kao prateći program uz štandove na kojima će se prodavati slastice od maruna.

Istaknuo je kako je urod maruna solidan, no kako je ove godine problem ponovna pojava „starog neprijatelja“, ose šiškarice.

– Mi smo tretirali gotovo cijelo područje Lovrana i uspješno suzbili osu šiškaricu, no sada se ona vraća s nekih područja koja su ostala netretirana, negdje oko tunela Učka. Tamo gdje je nije bilo, urod maruna je solidan, rekao je Simonič.

Što je još poručio lovranski načelnik te kako je protekla revijalna regata, provjerite u našem video-prilogu.

Marunada U ‘malim Dozama’ – Manifestacija ‘Jesen U Lovranu’ U čast Marunu

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

 

error: Content is protected !!