VIDEO: Matjaž Kek – Bodovima protiv Osijeka oprostit se od Kantride

Matjaž Kek

Matjaž Kek

Pred utakmicu s Osijekom, treneru Matjažu Keku najviše problema stvaraju vremenske (ne)prilike koje onemogućavaju regeneraciju, treninge, pripremu utakmice…

Rijeka – Nogometaši Rijeke nemaju puno vremena za uživati u velikoj pobjedi protiv Standard Liegea. U glavi je već Osijek protiv kojeg momčad Matjaža Keka, u ponedjeljak od 18 sati, zatvara jesenski dio sezone što se domaćih utakmica tiče.

Pred utakmicu s Osijekom, treneru Matjažu Keku najviše problema stvaraju vremenske (ne)prilike koje onemogućavaju regeneraciju, treninge, pripremu utakmice…

– Dolazi na suparnik koji zna igrati, koji te uvijek tjera na respekt, poštovanje i oprez. Mi smo do sada dosta dobro kontrolirali tu emociju iz Europe uz to dobro je došao dan viška za regeneraciju, ali imamo problem s uvjetima za trening. Neki igrači se žale na lagane ozljede nakon Standarda i do utakmice ćemo vidjeti tko će biti u mogućnosti odgovoriti na naše zahtjeve, želje i ciljeve pred utakmicu s Osijekom – rekao je Matjaž Kek koji ne sumnja da će momčad kvalitetno odgovoriti na prebacivanje s europskih utakmica na HNL.

– Osijek ima kvalitetne igrače, puno puta je dokazao da zna igrati i ako ne uđeš koncentrirano protiv takve momčadi svašta ti se može dogoditi, ali mislim da neće biti problema što se tiče psihološke pripremljenosti. Za ovu godinu što se tiče Kantride želimo se oprostiti s novim bodovima. Ono što se događalo u ovoj godini piše se u povijest i mislim da će, što se tiče utakmica, ova godina biti jedna od ljepših nogometnog kluba Rijeka – dodao je trener Rijeke.

Razmišljanje svlačionice prenio je Ivan Vargić koji je upravo iz Osijeka „preselio“ na Kantridu.

– Dolazi nam neugodan suparnik koji je to protiv nas pokazao puno puta. Treba se odmoriti od utakmice protiv Standarda i ne zaboraviti je, ali iz te euforije Europske lige prebacit se na HNL i pobijediti. To je ono po što idemo uz puno odgovornosti i osvojiti sva tri boda. Protiv Slaven Belupa smo vidjeli da bodovna razlika i pozicija na ljestvici ne znače mnogo već da treba uložiti maksimalan trud kako bi se pobijedilo – rekao je Ivan Vargić.

N. Cvjetović / HNK Rijeka / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net