VIDEO: Matjaž Kek – Izazov je igrati protiv ”top“ momčadi

Matjaž Kek

Matjaž Kek

Pokazalo se prije da se u Europi kažnjavaju propuštene prilike i znam što se očekuje od nas napadača kad dođemo u priliku. Ne mogu ništa obećavati, osim da ću ući koncentrirano. Nadam se da će biti prava izvedba, pa će onda doći u golovi – istaknuo je Andrej Kramarić.

Rijeka – Uz sav respekt Stuttgartu, Lyonu ili Betisu, u četvrtak će na Kantridi gostovati najveća momčad još od čuvene utakmice protiv Real Madrida. Legendarne stijene stare kave u četvrtak, od 19 sati bit će svjedokom ogledu Rijeke i Seville, aktualnog pobjednika UEFA Europa lige koji je Kantridu označio kao jednu od stanica na putu prema obrani titule pobjednika.

Ipak, nešto se i pita Rijeku, Matjaža Keka i Andreja Kramarića, koji su u press centru stadiona Kantrida najavili utakmicu kakvog Kantrida čeka već gotovo 30 godina.

– Najveća utakmica? Kao i uvijek ona sljedeća iako je Sevilla možda najjači suparnik s kojim sam igrao kao trener Rijeke. Igraju pravi, moderan nogomet, onaj koji privlači publiku na stadione. Može se analizirati, ali kad lopta krene, kad igrači krenu, kombinacija je bezbroj. To se ne može predvidjeti, to je nogomet i zbog toga taj sport nije šablona. Inspiracija, vizualizacija, instinkt, to su nogometni principi koji drže taj sport ispred svih. Za nas nema većeg izazova i motiva, nego igrati se protiv ”top“ europske momčadi – rekao je Matjaž Kek u najavi utakmice dodajući da je želja i cilj cijelog kluba doći do pozitivnog rezultata.

– Naša želja i cilj je da u ovoj utakmici koja nas čeka, protiv renomiranog protivnika dođemo do pozitivnog rezultata. Jedini je imperativ da igrači daju sve ono od sebe što mogu, a na kraju što bude. Očekujem od svojih igrača da u velikoj utakmici pokažu što znaju i zašto žive život sportaša u kojem su se doveli da imaju privilegiju igrati susret protiv ovakvog protivnika – istaknuo je trener Rijeke.

Da su igrači spremni pružiti svoj maksimum ne bi li ostvarili još jedan povijesni rezultat za Rijeku potvrdio je i napadač Andrej Kramarić.

– Očekuje nas jedna teška utakmica. Sigurno da bismo svi voljeli ostvariti pozitivan rezultat i dat ćemo sve od sebe da tako bude. Navijači će nam tu morati puno pomoći, želimo ispuniti i njihova očekivanja. Pokazalo se prije da se u Europi kažnjavaju propuštene prilike i znam što se očekuje od nas napadača kad dođemo u priliku. Ne mogu ništa obećavati, osim da ću ući koncentrirano. Nadam se da će biti prava izvedba, pa će onda doći u golovi – dodao je prvi ovosezonski strijelac Rijeke.

Utakmica je na rasporedu u četvrtak u 19 sati, slika s Kantride otići će u 37 zemalja.

I. Mellor / HNK Rijeka / PodUčkun.net
Video: HNK Rijeka

error: Content is protected !!