VIDEO: Matjaž Kek – Meni je Hajduk izazov

Arhiva: Armada u elementu...

Arhiva: Armada u elementu…

Očekujem jednu Rijeku kojoj su cilj bodovi, koja se mora na Poljudu pokazati kao ekipa koja zna što hoće i koja zna kako doći do cilja. Hajduk je uvijek Hajduk – rekao je Matjaž Kek, trener Rijeke.

Rijeka – Nogometaši Rijeke u subotu od 17 sati gostuju na Poljudu protiv Hajduka u susretu 29. kola MAXtv Prve lige. Uvijek zanimljiv jadranski derbi Rijeka dočekuje s 19 bodova prednosti, ali bez obzira na stanje na ljestvici to je utakmica koja uvijek privlači puno pažnje.

– Vrlo važna utakmica. To je derbi, utakmica koja nosi nešto više. Iako je bodovna razlika velika, to je utakmica koja donosi snagu, moć i samopouzdanje. Tu je imperativ zbog kluba, sebe i navijača. Očekujem jednu Rijeku kojoj su cilj bodovi, koja se mora na Poljudu pokazati kao ekipa koja zna što hoće i koja zna kako doći do cilja. Hajduk je uvijek Hajduk – rekao je Matjaž Kek, trener Rijeke.

– Tko god će istrčati u Jadranskom derbiju na obje strane dat će sve od sebe. Ako nemaš izazova istrčati na Poljud protiv Hajduka onda ne znam… Moramo gledati na sebe i svaku sljedeću utakmicu. Jadranski derbi nosi dvostruke bodove za ljestvicu, ali i za glavu – rekao je Kek.

Utakmicu je najavio i Marin Tomasov.

– Ovo je derbi bez obzira na to tko igra. Idemo se boriti i uzeti tri boda. Bez obzira na utakmicu i protivnika tražiš od sebe da odigraš što bolje. Navijači nose Hajduk, ali moramo gledati sebe jer se i nas pita. Spremni smo i očekujemo tri boda. U Rijeci je super i gledam samo na nas – zaključio je Marin Tomasov.

Ventsislav Hristov, Bekim Balaj i Alex Fernandez nisu otputovali u Split na derbi protiv Hajduka. Hristov je trenirao s prvom momčadi, ali nije još spreman. Balaj se oporavlja od ozljede zarađene u utakmici protiv Zagreba, dok Alex ima problema s aduktorom.

I. M. / HNK Rijeka / PodUčkun.net
Video: PodUčkun.net

error: Content is protected !!