VIDEO: Matjaž Kek – Rijeka će u proljetnom dijelu igrati zapaženu ulogu

Matjaž Kek

Matjaž Kek

Rijeka protiv Osijeka već deset utakmica ne zna za poraz, a taj niz traje od 19. travnja 2014. godine. U tom periodu izabranici Matjaža Keka upisali su sedam pobjeda i tri remija. U videu pogledajte što su Matjaž Kek i Stefan Ristovski izjavili u najavi utakmice…

Rijeka – Nogometaši Rijeke u nedjelju protiv Osijeka (Gradski vrt, 15 sati) u okviru 21. kola vraćaju se prvenstvenim obavezama. Navijači su jedva dočekali nastavak sezone u koji Rijeka ulazi sa šest bodova prednosti ispred Dinama.

– Neka konačno počne. Bila je lijepa pauza, ali u svima nama je sportski duh i adrenalin koji donosi utakmica, rekao je Matjaž Kek, trener Rijeke.

– Prva utakmica je izazovno gostovanje kod goropadne ekipe koja je na pripremama napravila iskorak. Prije svega moramo razmišljati o sebi i kako doći na nivo igre koja nas je krasila. Počinjemo od nule. Lijepo je šest bodova prednosti, ali za mene krećemo od nule. Ulazimo u kvalitetno nogometno proljeće u kojem će Rijeka igrati zapaženu ulogu, ustvrdio je Matjaž Kek.

Rijeka je u prvom dijelu sezone upisala dvije pobjede protiv Osijeka, a izabranike Matjaža Keka u nastavku sezone očekuju još četiri ogleda protiv slavonskog prvoligaša, dva u prvenstvu i dva u Kupu Hrvatske.

– Napokon počinje prvenstvo. Prošli smo dobre pripreme, odigrali dosta jakih utakmica i ostavili dobar utisak. Znamo da je Osijek dobra ekipa koja igra agresivno na domaćem terenu. Idemo po bodove i želimo poslati poruku uoči idućih utakmica, rekao je Stefan Ristovski.
Rijeka protiv Osijeka već deset utakmica ne zna za poraz, a taj niz traje od 19. travnja 2014. godine. U tom periodu izabranici Matjaža Keka upisali su sedam pobjeda i tri remija.

Kada su u pitanju gostovanja u Gradskom vrtu Rijeka ne zna za poraz u posljednjih pet gostovanja. U posljednjih deset gostovanja u Gradskom vrtu Rijeka je slavila u tri navrata, šest ogleda okončano je podjelom bodova, a Osijek je ubilježio već jednu spomenutu pobjedu.

U ukupnom zbroju Rijeka i Osijek odigrali su 77 utakmica, Rijeka je ostvarila 30 pobjeda, 19 remija i 28 poraza uz gol razliku 97:81. Gledajući samo utakmice u Gradskom vrtu Osijek je ubilježio 20 pobjeda, 11 ogleda okončano je remijem dok je Rijeka upisala osam pobjeda.

Vodeći strijelac u međusobnim ogledima je Ahmad Sharbini (9 golova), dok je najviše nastupa skupio Damir Vuica (24).

Matjaž Kek je u konkurenciji trenera trenutno vodeći na listi po broju utakmica, ovo će mu biti 16. utakmica na klupi protiv Osijeka, a do sad je ostvario 11 pobjeda, tri remija i jedan poraz.

N. C. / HNK Rijeka / PodUčkun.net

error: Content is protected !!