[VIDEO] Matuljski vijećnici gotovo pa jednoglasno donijeli sve odluke, 250 mještana potpisalo peticiju protiv kompostane na području Osojnice

Uz zahvale na suradnji, predsjednik vijeća Darjan Buković zaželio je svima sreću – nekima u novom izbornom ciklusu, a nekima u zasluženoj političkoj mirovni. Što je još istaknuo Buković, a što su poručili potpisnici peticije provjerite u priloženim video isječcima…

Ne kompostani na području Osojnice
Bruno Frlan izvijestio je vijećnike da je u općinu pristigla peticija koju je potpisalo 250 mještana koji žive u blizini Osojnice. Naime, prema njegovim riječima mještani su odlučni da nakon 50 godina nakon što su živjeli uz smetlište, nakon sanacije postojećeg stanja u svojoj blizini ne žele kompostanu.

Matulji – Matuljski vijećnici održali su sinoć posljednju sjednicu općinskog vijeća u ovom sazivu, a 25 točaka dnevnog reda izglasano je gotovo pa jednoglasno. Iako su pojedini vijećnici opravdano izostali, Vedran Grgurić i Ivan Lipovac nisu željeli ući u školsku – sportsku dvoranu u kojoj se sjednica održavala jer nisu željeli prekršiti odluku Nacionalnog stožera civilne zaštite o okupljanjima, a svoje razloge prezentirali su na tiskovnoj konferenciji održanoj neposredno prije početka vijeća. No, odgovor od predsjednika predsjednik vijeća Darjana Bukovića je stigao već u samom uvodu posljednje sjednice, te je kolege prozvao za politiziranje i napomenuo da se održavanjem vijeća prema epidemiološkim preporukama ne krše nikakve odluke od strane stožera na što se osvrnuo i načelnik Mario Ćiković.

– Na sjednici bi se trebalo okupiti oko 25 ljudi i raspravljati o 25 točaka, a to je po nama neodgovorno i opasno. Ne protivimo se ovoj sjednici, već smo samo za to da se održi online, kao što je bio slučaj prije godinu dana, istaknuo je Grgurić, dodajući kako smatraju da je u ovo vrijeme kada je PGŽ u samom vrhu u Hrvatskoj po broju zaraženih potrebno imati dozu odgovornosti, rekao je HDZ-ovac Vedran Grgurić.

Iscrpni dnevni red prošao je poprilično glatko, a sve ključne točke donesene su gotovo jednoglasno. Tako je bez ikakve rasprave izglasan rebalans proračuna i točke koje ga prate, zatim zaduženje za financiranje kapitalnih investicija, ali i odluke o socijalnoj skrbi i komunalnom redu. Simbolično, posljednja točka u ovom sazivu vijeća bila je zaključak o realizaciji prometno logističkog centra Miklavija čija će realizacija dočekati neki drugi saziv i načelnički tim.

Uz zahvale na suradnji, predsjednik vijeća Darjan Buković zaželio je svima sreću – nekima u novom izbornom ciklusu, a nekima u zasluženoj političkoj mirovni.

 

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net