VIDEO: Matuljski vijećnici mogli bi postati nove zvijezde YouTube-a @ Matulji

vijece_matulji_2014_birtija (3)

Na Juračićev prijedlog izmjena zapisnika amandman je iznio nezavisni vijećnik Željko Grbac, zahtijevajući da se osim mikrofona, tijekom sjednica ”uključe” i – kamere. Prijedlog je prošao zahvaljujući podršci HNS-ovog vijećnika Ivana Črnjarića.

Matulji – Sjednice matuljskog Općinskog vijeća, prema novom poslovniku koji su vijećnici nedavno prihvatili većinom glasova, bit će snimane, a video-snimke će se javno objavljivati i na internetu, što znači da bi članovi Vijeća uskoro mogli postati nove zvijezde video portala YouTube.

Razlog promjene poslovnika bilo je rješavanje nesuglasica oko načina vođenja zapisnika, koje su prije nekoliko mjeseci izazvale pravi kaos na jednoj od sjednica, no ovog puta predsjednik Vijeća Slobodan Juračić koji je bio predlagač ove točke te njegovi kolege dobili su i više nego što su očekivali.
Na Juračićev prijedlog izmjena zapisnika amandman je iznio nezavisni vijećnik Željko Grbac, zahtijevajući da se osim mikrofona, tijekom sjednica ”uključe” i – kamere.

– U više navrata predlagali smo da se sjednice snimaju, no to dosad nije prihvaćeno iako se svi načelno slažu da bi to bila dobra stvar. Na taj način jasno će se vidjeti tko je, što i kako govorio, objasnio je Grbac.

Mauro Staraj, vijećnik PGS-a, međutim, nije podržao ovaj prijedlog iako ga je načelno proglasio dobrim.

– Ja sam bio pobornik takve ideje, ali kada sada razmislim o tome, moram se zapitati želimo li mi doista da nas ljudi gledaju i smiju se onome što se ovdje događa. Ovo je nenormalno, četiri sata se svađamo i nadvikujemo, objasnio je Staraj razlog svoje zabrinutosti, da bi mu Grbac odgovorio da očekuje da će objava snimki sjednica postići suprotan efekt – da će svatko od članova voditi računa o tome što govori.

Iako vladajuća većina uglavnom nije podržala prijedlog, on je na kraju prošao zahvaljujući činjenici da su za njega glasali svi vijećnici oporbe, ali i član HNS-a Ivan Črnjarić koji je tako ”razbio partijsku disciplinu”, barem u ovoj točki.

A da bi snimke sjednica Vijeća mogle postati ”tražena roba” u bespućima interneta, potvrđuje i činjenica da je jedini dosadašnji video-isječak sa sjednice, objavljen na našim stranicama, pogledalo četristotinjak ljudi.

Davor Žic / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net