VIDEO Mića marunada otvara sezonu fešti posvećenih ovom slatkom jesenjem plodu @ Lovran

Večernji program obogatit će nastupi banda Grooversi i Vatra, dok je subota rezervirana za nastupe Dellboysa i Lidije Bačić. Gustafi nastupaju u nedjelju, 13. listopada. Nakon prvog vikenda glavna događanja sele se na Dobreć te treći vikend u Liganj.

Lani su stabla maruna bila prepuna ploda, a urod je solidan i ove godine. Za prvu Marunadu u Lovranu možda ne jer vegetacija malo kasni. Stisnula nas je suša u kolovozu tako da marun kasni oko 10 do 15 dana. Za Marunade u Dobreću i Lignju sigurno će ga biti dovoljno, rekao je Adriano Gržević, uzgajivač lovranskog maruna te jedan od pionira Marunade.

Lovran – Društvo „Naša djeca“ Opatija – ogranak Lovran, ovog petka 11. listopada, od 13:30 do 17 sati, organizira tradicionalnu dječju manifestaciju Mića marunada koja će se odvijati na parkiralištu Brajdica u Lovranu.

– DND Opatija – ogranak Lovran i ove je godine ponudilo program namijenjen mališanima na temu mala renesansa. Gosti na ovogodišnjoj Mićoj marunadi su članovi i volonteri iz Društva „Naša djeca“ Koprivnica te Lutkarske družine ‘Kopriva pec, pec’ koji će s početkom u 16 sati izvesti predstavu za djecu Šumska škola. U program Miće marunade uključena su djeca iz DND-a Opatija, Dječjih foruma, Dječjeg gradskog vijeća Opatija, OŠ Viktora Cara Emina Lovran, PŠ „E. Kumičić“ Mošćenička Draga i OŠ „R.K. Jeretov“ Opatija, poručili su organizatori.

Večernji program obogatit će nastupi banda Grooversi i Vatra, dok je subota rezervirana za nastupe Dellboysa i Lidije Bačić. Gustafi nastupaju u nedjelju, 13. listopada. Nakon prvog vikenda glavna događanja sele se na Dobreć te treći vikend u Liganj. Ovu gastro manifestaciju će posebnim menijima tijekom cijelog trajanja Marunade pratiti svi Lovranski ugostitelji. Po najavi programa na središnjem lovranskom trgu spečeni su prvi ovogodišnji Lovranski maruni, nakon čega je u Lovranskom Pubu napravljena degustacija Mustaćona – pive od maruna – jedinstvene recepture koje je proizvedeno u suradnji s općinom Lovran te će ga biti moguće probati nakon otvorenja Marunade u lovranskim ugostiteljskim objektima.

error: Content is protected !!