VIDEO: Mirjana Bobuš i kumpanija Tramuntana @ KKL

bobus_mirjanaKastav – Mirjana Bobuš i kumpanija Tramuntana s programom ‘S pjesmom rođena’ nastupiti će u Kastvu (Dom Braće Matešić – Šporova jama), sutra, 29. srpnja s početkom u 21 sat.
Premda je već kao dijete iskazivala sklonost ka pisanju i pjevanju, naša istaknuta kantautorica Mirjana Bobuš tek u 35. godini života otvara širom vrata hrvatske glazbene scene. Tada se naime, te 1994. godine, prvi puta usudila poslati pjesmu “Zami me sobun sakamo”, na natječaj festivala MIK i odmah osvojila treće mjesto po ocjeni gledatelja.
Taj je uspjeh trenutno pokrenuo lavinu nagomilane stvaralačke snage u njoj i već sljedeće godine s pjesmom “Lanterna”, u izvedbi Radojke Šverko, osvaja prvo mjesto po ocijeni stručnog ocjenjivačkog suda na splitskom festivalu. Svaka nova godina donosila je nove uspješnice koje postaju stvarni evergreen-i i ukras na kolajni primorske glazbe. Iza nje su četiri samostalna CD-a, i još bezbroj novih pjesama koje čekaju nove festivale. Kako sama kaže”…cijeli moj život je pjesma i s pjesmom se najbolje osjećam.”

Liburnija.net: Mirjana Bobuš i kumpanija Tramuntana @ Kastafsko kulturno leto

Liburnija.net: Mirjana Bobuš i kumpanija Tramuntana @ Kastafsko kulturno leto


Kumpanija “Tramuntana” osnovana je 2005. godine,na inicijativu nekolicine pjevača klape “Krk” iz Krka i klape ”Fortunal” iz Rijeke. Te su klape brojale zadnje godine uspješnog djelovanja, a njihovi članovi porijeklom su iz Kraljevice, osjetili su poriv za stvaranjem vokalno-instrumentalnog sastava, koji bi bio nastavak njihovog glazbenog djelovanja. Iako mlada po stažu,”Tramuntana” se može pohvaliti mnogobrojnim nastupima kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu, a s posebnim ponosom se naglašavaju nastupi za TZ Kvarnera, u kojim s posebnim zadovoljstvom prezentiraju svoj primorski kraj.
Suradnja Mirjane Bobuš i kumpanije “Tramuntana”bila je logička posljedica zajedničke ljubavi prema svom gradu, kraju i svim onim ljepotama svakodnevnog života koji ih okružuje. Njihovo muziciranje nije tek puko interpretiranje glazbenih hitova. To je jednostavno potreba da se publici dočara osjećaje primorskog čovjeka nekoć i danas.
Ulaznice za koncert, po cijeni od 60 kuna mogu se kupiti na slijedećim prodajnim mjestima:
Kastav: Agencija Kastavea, tel. (051) 691 586,
Matulji: Agencija Newsound, mob: 098 189 4687,
Turističko informativni centar Rijeka, tel. 051 335 882,
Kartomat Rijeka (Korzo) i online na stranicama agencije Kultura plus.
Kastafsko kulturno leto predstavlja – Mirjana Bobuš i kumpanija Tramuntana

Ivan Mellor / Liburnija.net
Vezane vijesti:
FOTO: Usne harmonike ‘rasturile’ Crekvinu @ Kastav
FOTO: Zijah Sokolović i Jasna Bilušić @ Kastav
FOTO: Neno Belan & Fiumens ‘zapalili’ Crekvinu
FOTO: Kastafska publika oduševljena predstavom ‘Crnac’
VIDEO: Neno Belan & Fiumens – Ritam tvojih koraka
FOTO: Iz Kastva uživo za cijelu Hrvatsku
FOTO, VIDEO: Jedan peteh i petsto veseleh @ Kastav
FOTO, VIDEO: Glazbena priča ljubavi i prijateljstva @ Kastav
VIDEO, FOTO: Ulicama Kastva zavladala kultura
FOTO: ‘U krilu majke Kastva’

error: Content is protected !!