[VIDEO] Mjesec zdravlja donosi sufinancirane preventivne zdravstvene preglede, nordijsko hodanje i radionice

Što su još poručili provjerite u priloženom video isječku…

Matulji – Općina Matulji ove jeseni nastavlja sa sufinanciranjem preventivnih zdravstvenih pregleda za građane u sklopu programa „Mjesec zdravlja“. Osim sufinanciranja zdravstvenih pregleda održat će se i radionica u Hangaru u organizaciji Udruge Malenica te pokazni trening nordijskog hodanja pod vodstvom Dalibora Korenića.

– U sklopu Mjeseca zdravlja od 11. do 29. listopada Općina Matulji sufinancirat će preventivne zdravstvene preglede za građane i to preventivni pregled Color doppler karotida (vrata), vena ili arterija ruku/nogu za građane starosti 40 godina i više koji će se provoditi u Poliklinici Kantrida – Dental uz sufinanciranje Općine Matulji u iznosu od 180,00 kn po korisniku, dok korisnik snosi trošak od 40,00 kn, zatim preventivni pregled Ultrazvuk abdomena, prsa, štitnjače ili prostate za građane starosti 40 godina i više, koji će se provoditi u Poliklinici Kantrida – Dental uz sufinanciranje Općine Matulji u iznosu od 130,00 kn po korisniku, dok korisnik snosi trošak od 20,00 kn te preventivni sistematski ginekološki pregled za žene starosti 40 godina i više koji će se provoditi u Poliklinici Salamon u Opatiji uz sufinanciranje Općine Matulji u iznosu od 350,00 kn po korisnici, dok korisnica snosi trošak od 170,00 kn, poručili su iz općine Matulji.

Zahtjevi će se podnositi online putem obrasca na web stranici www.matulji.hr pod rubrikom „Obrasci“ a iznimno u pisarnici Općine Matulji u uredovno vrijeme Općine za stranke.

– Zahtjevi za sufinanciranje pregleda će se zaprimati od 11. do 15.10.2021. za pregled Color doppler karotide (vrata), vena ili arterija ruku/nogu, od 18. do 22.10.2021. za pregled Ultrazvuk abdomena, prsa, štitnjače ili prostate te od 25. do 29.10.2021 za preventivni sistematski ginekološki pregled za žene. Podnositelj zahtjeva uz ispunjeni obrazac prilaže osobnu iskaznicu. Ako se zahtjev predaje online, potvrda će biti poslana e-mail. Nakon zaprimljene potvrde korisnik je dužan u roku od 5 dana naručiti se na pregled. Broj sufinanciranih pregleda je ograničen planiranim sredstvima u Proračunu Općine Matulji za tu programsku aktivnost što znači da će se zahtjevi zaprimati i odobravati po redu dolaska korisnika i predaje zahtjeva za sufinanciranje, a sve do iskorištenja planiranih sredstava odnosno do gore navedenog roka u kojem je potrebno predati zahtjev, istaknuli su na tiskovnoj.

U Mjesecu zdravlja održat će se i radionica u organizaciji Udruge Malenica u četvrtak, 21.10.2021. u Društvenom domu Hangar u Matuljima s početkom u 18,00 sati pod nazivom ‘psihološka priprema za novu pandemijsku zimu“.

– Kroz ovo interaktivno predavanje, sudionici će imati priliku saznati što nam govore istraživanja o posljedicama pandemije koronavirusa na psihičko zdravlje ljudi. Na predavanju će moći saznati i više o tome što sve povoljno djeluje na psihičko zdravlje i moguće načine suočavanja. Radionica će se održati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. U subotu, 23.10.2021. svi zainteresirani moći će, uz prethodnu prijavu, prisustvovati treningu nordijskog hodanja pod vodstvom Kluba športske rekreacije Gorovo. Rutu hodanja i druge detalje vezene uz aktivnost objavit ćemo u narednim danima, Prijave za nordijsko hodanje za će se zaprimati od 11. do 22.10.2021. putem obrasca koji svi zainteresirani mogu poslati na e-mail adresu: drustvene.djelatnosti@matulji.hr.. Sve informacije građani mogu potražiti na mrežnoj stranici Općine Matulji www.matulji.hr, facebook stranici Općini Matulji te na e-mail adresi: drustvene.djelatnosti@matulji.hr, dodali su organizatori.

error: Content is protected !!