VIDEO: Mladi vrhunski vaterpolisti Gabrijel Burburan i Kristijan Vekić proglašeni Kastavcima mjeseca travnja @ Kastav

Na Prvenstvu Hrvatske održanom u mjesecu travnju u kategoriji nade, Gabrijel Burburan osvojio je titulu najboljeg igrača turnira. Kristijan Vekić je u kategoriji mlađi kadeti za 2018. godinu osvojio titulu najboljeg igrača i strijelca državnog prvenstva.

Kastav – Kastavci mjeseca travnja su mladi kastavski vaterpolisti Gabrijel Burburan i Kristijan Vekić, članovi VK Primorje Erste bank Rijeka.

Na Prvenstvu Hrvatske održanom u mjesecu travnju u kategoriji nade, Gabrijel Burburan osvojio je titulu najboljeg igrača turnira. Početak Gabrijelovog sportskog puta vezan je uz nogomet, ali zbog čestih odlazaka na bazen slijedeći korake oca Davida i brata Noe, zavolio je vaterpolo. Kroz igru i zabavu sa vaterpolom vrlo je brzo došao u doticaj s natjecanjem na državom nivou gdje ostvaruje izvrsne rezultate.

Kristijan Vekić je mladi kastavski vaterpolista koji skreće pozornost na sebe svojim izuzetnim rezultatima, te je u kategoriji mlađi kadeti za 2018. godinu osvojio titulu najboljeg igrača i strijelca državnog prvenstva. Sportski put započeo je u VK Primorje Erste bank kroz školu plivanja, a kasnije i školu vaterpola gdje je slijedeći svog starijeg brata Renea pronašao sebe u potpunosti.

Njihovi rezultati, plod su mnogo truda i odricanja, te kvalitetnog vodstva njihova trenera Bobana Voštića i Marijana Pichlera, stoji u obrazloženju ove odluke.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!