FOTO, VIDEO: Mučićevi zvončari 1976. i 2010.

muciciMučići – Jučerašnja smotra te pohod Mučićevih zvončara po Matuljima i okolici, potaknuo nas je da malo ”prošvrljamo” po internetu u potrazi za starim video snimkama zvončara.
Snimku koju donosimo je iz prošlog stoljeća, točnije iz 1976. godine, no to nije jedina snimka na njihovim stranicama, ako imate vremena pogledajte još dva isječka – ”Film iz 2007 leta od veleh zvončari” i ”Film iz 2007 leta od mićeh zvončari”.
Mučićevi zvončari i maškare – Mučići
Pokle II. svetskega rata zbralo se j’ nekoliko zvončari od Mučić, Permani, Ružić, Pojan, Jurdani, Jušić i još nekeh mesti i oprtili zvonci. od 80-teh let Mučićevi zvončari gredu od Permani preko Ružić, Pojan, Stare pošti i Malega Brguda na Veli Brgud, po šume daje do Zaluk, Brežac, Puži, Varljeni, Mučićeve ravni i pred škuro zadnje kolo store pul Permani. Užanca se j ‘zadržala i do današnjeg dana, pa na Pusnu nedeju š njimi okole gredu i maškare. Parte okol 8 ur jutro od Mučićeve ravni okol Jurdanić, Javora do Štranjgi i na marende su okol 11 ur v Rukavce. Po Mihotićeh pridu do Matuj i onda nazgorun do Frlanije i Rubeš. Obed je okol 3 ure pul Spinčić, potle kega se gre okol Vlahovega Brega i Jušić do Permani. Z velemi zvončari gredu i mići zvončarići, i to celi đir, pa ni straha da će se užanca zatrt. – tekst je preuzet sa službenih stranica TZ Matulji.
No, da puno ne pišemo pogledajte foto galeriju Mučićevih zvončara.
Svi video isječci postavljeni su na službenim stranicama Mučićevih zvončara.
Mučićevi zvončari 1976

Nikola Cvjetović
Foto: David Kurti / Foto Luigi

error: Content is protected !!