VIDEO: MUFić @ Mošćenice

muf_2011…program kompletnog festivala pročitajte u nastavku…
…svirke će se održavati iza crkve na Vidikovcu, osim ako nije istaknuto drugačije…

Mošćenice – Mošćenićki umjetnički festivalčić ili skraćeno MUFić ove se godine drugi put održava u Mošćenicama od 23. srpnja do 30. srpnja.
Za vrijeme trajanja festival(čić)a u mošćeničkoj Stražarnici na snazi će biti akcija ”Uzmi ili ostavi“ u kojoj bilo tko može ostaviti predmet koji mu ne treba, ili uzeti neki od ostavljenih predmeta. Ako imate viška primjerice knjiga, nakita, stripova ili CD i slično, bez ikakve ih naknade možete ostaviti ili preuzeti.
Svirke će se održavati iza crkve na Vidikovcu, osim ako nije istaknuto drugačije, u slučaju promjena biti ćete pravovremeno obaviješteni.
– Izložba likovnih radova je u prostoru područne škole u Mošćenicama (Dopolavoro)
izlažu: Boris Bare, Ljiljana Brajković ,Marijana Bradičić, Dorian Brdar, Patricia Cunjak, Stela Cunjak, Dejan Dinić, Ana Dražul, Dragana Drakšić Gulin, Nina Hrelja, Saša Jantolek, Antonio Padovan, Tatjana Jedriško Pančulat, Ana Tuhtan Pavlović, Sandra Penić, Tanja Prodan, Dušan Rubinić, Vedran Ružić, Udruga “Vali” Kostrena, Zdenko Velčić, Roberta Vilić, Nevena i Ivanka Šantek, Dina Štimac, Claudia Tessitori, Romina Tominić i Silvano Martinčić – Salpa.

Jazziana Croatica

Jazziana Croatica


– Izložba fotografija po starom gradu
izlažu: Andrea Brnjić, Eni Desanti, Ivica Dujić, Pavle Kraljik, Robert Pilepić, Sanja Prodan, Željko Radoš, Luka Rubinić, Dalibor Škrinjar, Daniela Vlahović.
– Izložbe, akcija u/o i improvizirano-akustične, spontane glazbene večeri, s instrumentima koji potječu iz raznih krajeva svijeta, trajat će tokom cijelog festivalčića.
Program:
Subota, 23. srpanj / Otvaranje Festivalčića

Oridano Gipsy Jazz Band
U proljeće 2010. osnovali mladi obrazovani glazbenici naslanjajući se na glazbenu tradiciju Djanga Reinhardta. Zbog svoje virtuoznosti i glazbene izvrsnosti, postali su kućni band najstarijeg zagrebačkog bara Pod starim krovovima. Ove godine su svirali i na Springtime Jazz Session-u u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog gdje su predstavljeni kao nova lica hrvatskog jazza. Na međunarodnom natječaju za bandove Liburnia Jazz Festivala, Oridano Gipsy Jazz Band su osvojili drugo mjesto prema glasovima publike.
Pod starim krovovima Les Yeux Noirs

Jazziana Croatica
Borna Šercar kao bubnjar i band-leader, gitarist Ante Gelo, klavijaturist Zvjezdan Ružić, saksofonist Vojkan Jocić te basist Tihomir Hajsak, svojih su deset probranih tema nadahnuto preveli na jazz.
Srijeda, 27. srpanj
Zumba u 20h + roštanje na bubnjevima i inim instrumentima…
JAM ala MUF
Četvrtak, 28. srpanj
Natjecanje u bacanju papirnatih aviona za djecu i starije (više informacija na samom festivalčiću).
Delta
Grupa Flip’r djeluje od kraja 2005. Prvi nastup se dogodio na Korzu 2007. godine a zatim su uslijedili nastupi po riječkim klubovima i bližoj okolici pa i inozemstvu. Krajem 2010. godine Flip’r formalno prestaje postojati, a preostali članovi osnivaju bend Delta.
RiRockTV – DELTA

Pavijan Grivasti
Pavijan Grivasti @ Opatijske Barufe VI

Spectral Jam
Petak, 29. srpanj
Balkan Kolektiv & Prijatelji
Balkan kolektiv je audio – vizualni kolektiv koji djeluje kao dio Udruge za kreativno unapređenje djece, mladih i odraslih „Balkan“ a sa ciljem promicanja i distribucije urbane glazbe i kulture na području cijele Hrvatske i šire. Balkan kolektiv osnovan je 2O1O. godine iako se većina članova na sceni nalazi još od 2OO2. godine. Nekoliko mladih ljudi u Rijeci sa jasnom vizijom pokreće promociju drum&bassa, dubstepa, rocka, metala, reggaea, ska, hip hopa te inih vrsta glazbe zajedno sa vizualnim i ostalim vrstama umjetnosti.
Tvrdokorne Mrlje

Tvrdokorne Mrlje


Subota, 30. srpanj / Zatvaranje Festivalčića
Tvrdokorne Mrlje
Tvrdokorne Mrlje su instrumentalni jazz sastav osnovan krajem 2009. godine u Lovranu ili bolje reći u Puhačkom orkestru Lovran. Iz neformalnog muziciranja trojice članova orkestra (Franjo Črnjarić – saksofon, Josip Rubinić – truba i Leo Škec – gitara) potekla je ideja o sastavu koji bi svirao jazz, blues i funky glazbu. Ideja je uskoro realizirana uz pomoć Edija Lazarića na bubnjevima, Vanje Vitezića na udaraljkama, Marina Juričića na bas gitari te Petra Tepšića na trombonu. Već nakon nekoliko proba bilo je jasno da je upravo to ono što su svi tražili – glazba koja spaja rad i učenje s opuštanjem i užitkom. Zbog relativno malog iskustva u jazz glazbi, sastav se brzo okrenuo jednostavnijim harmonijskim oblicima, često u kombinaciji s modernim ritmovima i pjevnim “bluesy” melodijama. Rezultat je bila glazba koja, iako duboko ukorijenjena u hard-bop iz sredine prošlog stoljeća, otvoreno koketira sa suvremenim stilovima kao što rock, disco, funk, latin, ali i ethno. Aranžmani (uglavnom raspisani), kolektivno muziciranje i uvježbanost benda stavljeni su u prvi plan, ispred individualnih improvizacija. U kratkom roku je ostvaren niz uspješnih nastupa na festivalima (“OP-Art” na Voloskom, “MUFić” u Mošćenicama, “Konti do Masmalić” na Cresu, “Jazz Time” u Rijeci), jazz klubovima (“Jazz Tunel” u Rijeci i “P-14” u Puli) i lokalima na području Istre i Kvarnera. Posebno zanimljiv i neuobičajen, ali iznimno uspješan, bio je nastup “Tvrdokornih mrlji” na opatijskoj Pusnoj girandoli i Balinjeradi 2011., gdje je im gost bio legendarni Duško Jeličić – Dule. Nedugo zatim sastav se razišao s trombonistom Petrom Tepšićem. Tvrdokorne mrlje trenutno djeluju kao sekstet, jednom do dva puta tjedno održavaju probe, strpljivo i ambiciozno radeći na kvaliteti i repetoraru, u vjeri da će njihov entuziazam biti nagrađen i prepoznat kod šire publike. Iako većinu repertoara za sada čine obrade pjesama različitih stilova, sastav polagano izgrađuje svoj stil prepoznatljivog zvuka radeći više na autorskom materijalu.
&
Ivan Kapec Trio – Ivam Kapec-gitara, Mladen Baraković-kontrabas i Borko Rupena-bubnjevi.
plakat_muf_2011
Sanja Slavić / Liburnija.net

error: Content is protected !!