VIDEO: Najava pusnih zbivanja @ Matulji

matulji_antonjaMatulji – Jučer je u uredu načelnika Općine Matulji, Maria Ćikovića, održana tiskovna konferencija na kojoj su najavljena pusna događanja na samu Antonju. Na Zvonećoj, 17. siječnja, će se održati ”Antonja“, tradicionalna proslava sv. Antona zaštitnika samoga mjesta. Proslava započinje već 16.01. kada će u velikom šatoru na Zvonećoj započeti ”pusni tanci“ uz ansambl ”Snežnik“ i ”Casablancu“. U pola noći na prijelazu od 16.01 na ant_plakat17.01.“Zatulit će prvi Antonjski rog“ za cijeli kraj ,a biti će tu i nezaobilazno vješanje pusta. Glavna fešta se nastavlja 17.01.na samu Antonju kada će se u crkvi sv.Antona u centru Zvoneće održati ”kantana” maša, a u 18.00 sati zabava i ples uz grupu ”Maestral“.
Na samu Antonju, 17. siječnja, održati će se u Matuljima tradicionalna predaja općinskih ključeva zvončarima. Načelnik Općine Matulji Mario Ćiković predati će ključeve općine ove godine zvončarskoj grupi Korensko-Vlahov breg, a nakon predaje ključeva slijedi podizanje pusta. Program će voditi Nina Dukić (Domaći radio) uz glazbeni podršku grupe Maestral.
Općina Matulji poziva sve pusne ljude i one koji će to tek postati da ne propuste neizostavan i tradicionalan početak pusta i pusneh fešti na Zvonećoj. Također poziva svih u Matulji na predaju ključeva općine zvončarima gdje zabave neće nedostajati kao niti narednih tjedana koji slijede.
Više pogledajte u video prilogu s tiskovne konferencije.
Liburnija.net TV – Tiskovna konferencija – najava Pusta @ Matulji

Prvi Pust va općine Matuji bil je obešen va Žejanah, kako je pasalo morete videt va nastavke.
Liburnija.net TV – Dizanje Pusta @ Žejane

Nikola Cvjetović

error: Content is protected !!