VIDEO: Najavljena 44. Marunada – Ovaj vikend počinje fešta od maruna @ Lovran, Liganj, Dobreć

Objavljeno 11.10.2017.

Toni Družeta, Tea Jelača, Luiza Sandalj, Adriano Gržević i Bojan Simonič

Novitet ovogodišnje Marunade bit će Wine & Beer Square smješten na Trgu Sv. Ivana na kojem će od 14 do 17 sati nastupati The Shakers Band. Detaljan program provjerite na službenim stranicama Marunade, a dio tiskovne konferencije pogledajte u priloženom video prilogu u nastavku teksta…

Lovran – Sve je spremno za ovogodišnje izdanje popularne gastro fešte posvećene slatkom plodu – marunu, najavili su na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji Bojan Simonič, načelnik Općine Lovran, Toni Družeta, zamjenik načelnika Općine Lovran, Luiza Sandalj, direktorica TZO Lovran, Tea Jelača iz Društva „Naša djeca“ Opatija – Lovran te Adriano Gržević, predstavnik uzgajivača maruna.

– Za 44. Marunadu potrudili smo se posjetiteljima ponuditi malo više i malo drugačije, a po pripremljenom programu ovo bi trebala biti najbolja Marunada do sada, kazao je u samom uvodu tiskovne konferencije Bojan Simonič, načelnik Općine Lovran.

– Početak nam je na rasporedu ovoga vikenda, tj. 14. listopada u 10:45 sati. Tradicionalno počinjemo s mimohodom od hotela Bristol do trga Slobode na kojem će se održati svečano otvorenje uz Puhački orkestar Lovran, Dječji vrtić Lovran, Učenički dom Lovran, Dječji dom „Ivana Brlić Mažuranić“ Lovran, Folklorni ansambl „Zora“ Opatija i voditelja programa Dražena Turinu – Šajetu. Zatim se svi selimo u Liganj, gdje će prisutnu publiku tijekom dana zabavljati DJ Vedran, Tamburaški sastav Arija, Kvartet Asi i Marinero Band, Cukar & Caffe. Dan kasnije, tijekom dana družimo se uz brojne izvođače, a nastupit će DJ Vedran, Edi Lazarić, Kokonić & Makso, Klapa Nevera i Zastoj band, najavila je Luiza Sandalj, direktorica TZO Lovran.

Naredni vikend, 21. i 22. listopada Marunada se seli u Dobreć da bi veliko finale u Lovranu uslijedilo 27., 28. i 29. listopada.

– 11. Mića marunada, koja će se održati od 13 do 18 sati otvorit će program na parkiralištu Brajdice. Za ovu godinu pripremili smo radionice u kojima se njeguje kulturna tradicija i baština ovog kraja, poput radionice izrade poneštrica ili maruna dobrih želja. U galeriji Laurus imat ćemo Čakaonicu tj. pričaonicu na čakavskom i Bajkaonicu, projekt koji se provodi na razini cijele Hrvatske u suradnji s Niveom. Također, ovim putem pozvala bih volontere da nam se pridruže, obzirom da ćemo ugostiti preko 500 mališana koji će s nama provesti cijelo popodne, istaknula je Tea Jelača iz Društva „Naša djeca“ Opatija – Lovran, istaknula je Tea Jelača iz Društva „Naša djeca“ Opatija – Lovran.

Poslijepodnevni program otvorit će DJ Vedran nakon kojega slijedi nastup Creedence R.B. i Supercover Banda.

– Dan kasnije, u subotu, 28. listopada, od 11 sati zakazan je nastup zborova KUD „Lovor“ i njihovih gostiju, a nastupit će Zajednica Talijana Rijeka „Mandolinski orkestar“ i „Virtuozi Fiumani“, Pjevački zbor „Korezine“, Vokalna skupina „Mareta“, Klapa „Vongola“, Klapa „Marun“ i Klapa „Skalin“. Od 13 sati zakazan je nastup klape Intriga zatim slijedi grupa Pešekani te razgibavanje uz Chikaz Zumba Fitness da bi večer bila zaokružena nastupima Crvene Jabuke i Zastoj banda. DJ Vedran otvorit će nedjeljni program, trio Asi na binu će se popeti u podne, zatim slijedi nastup klape Nevera i Puhačkog orkestra Lovran, a večer će biti u znaku Ča-vala odnosno Bonace i Šajete.

– Ove godine marun je rodio solidno, a cijena za kilogram iznosit će 50 kuna. S obzirom na to da nam je kiša zakasnila 20 dana, ove godine urod će biti slabiji za 20%. Do sada smo ubrali 20% uroda, a ovaj vikend nam predstoji prava berba maruna. Htio bih upozoriti sve posjetitelje Marunade u Lignju da ne beru marune po šumama, obzirom da su šume u privatnom vlasništvu, kazao je Adriano Gržević ispred vlasnika nasada maruna.

Toni Družeta napomenuo je da su za ovogodišnje izdanje izradili i službene web stranice na kojima se mogu saznati svi detalji vezani uz Marunadu te da će svi ugostiteljski objekti u kojima se budu posluživala jela od maruna imati unificirane pregače s logom Marunade.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , ,

Vrati se natrag »