VIDEO Najavljena dva događanja u Opatiji – Sajam HoReCa Adria i festival Hedonist & Wine

Oba su događaja namijenjena među ostalima i hotelijerima, restoraterima i ugostiteljima koji su usmjereni na podizanje kvalitete usluge, pa će tako na sajmu HoReCa Adria oni moći vidjeti najnoviju opremu, profesionalne uređaje te sitan inventar i potrošni materijal.

Matulji – Danas su predstavljene dvije manifestacije koje se održavaju u Opatiji u istom terminu – sajam opreme za hotele, restorane i apartmane HoReCa Adria i festival vina i gastronomije Hedonist & Wine.

Sajam HoReCa Adria održat će se od četvrtka, 24. do subote, 26. listopada, u sportskoj dvorani Marino Cvetković, dok se Hedonist & Wine održava 24. i 25. listopada u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner.

Oba su događaja namijenjena među ostalima i hotelijerima, restoraterima i ugostiteljima koji su usmjereni na podizanje kvalitete usluge, pa će tako na sajmu HoReCa Adria oni moći vidjeti najnoviju opremu, profesionalne uređaje te sitan inventar i potrošni materijal.

– Ove godine na sajmu nastupa više od 90 izlagača iz Hrvatske i Europe koji predstavljaju vodeće brendove u segmentu opremanja hotela, vila, apartmana, kuća za odmor te restorana i ugostiteljskih objekata. Posjetitelji će ovdje moći vidjeti više od 3.000 različitih artikala, a čak 30 proizvoda bit će premijerno predstavljeno hrvatskoj javnosti. Pripremili smo i tematske edukacije, bit će tu i odličan networking te vjerujemo da ćemo kvalitetno povezati sektor turizma s poslovnim partnerima – rekao je direktor sajma HoReCa Adria Adriano Požarić.

Festival vina i gastronomije u svom trećem izdanju također će posjetiteljima ponuditi niz noviteta. Osim izlagačkog programa koji je posjetiteljima otvoren oba dana u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner od 14 do 19 sati, tu su i panel rasprave i vođene degustacije.

– Ove godine na festivalu Hedonist & Wine posjetitelji će moći degustirati vina iz 60 odabranih hrvatskih vinarija uz live cooking show poznatih hrvatskih chefova: Mate Jankovića, Davida Skoke, Hrvoja Zirojevića, Dragana Jovanovića i Mate Sučića. Panel diskusije i vođene degustacije održat će se u Amadria Park hotelu Četiri opatijska cvijeta. U petak, 25. listopada na programu je i gala večera u restoranu Bevanda na kojoj će kuhati Janez Bratovž, Deni Srdoč, Petra Jelenić, Robert Benzija i Konrad Vulić. Ukupno pet sljedova će biti spareno s vinima sedam hrvatskih vinara – najavila je organizatorica festivala Hedonist & Wine Daria Grošić, dodajući kako je broj mjesta na večeri ograničen na 80 osoba pa je potrebna rezervacija, dok su za sam festival cijene ulaznica 120 kuna po osobi, a dostupne su na entrio.hr ili na ulazu Kristalne dvorane tijekom trajanja festivala.

Za sve posjetitelje sajma HoReCa Adria ulaz na festival Hedonist & Wine je 60 kuna uz predočenje letka, dok je ulaz za ugostitelje i restoratere besplatan.

Hedonist

Kako najavljuju organizatori oba događanja, cilj je međusobna suradnja i podrška, kako bi se u konačnici dalo pozitivan pomak razvoju destinacije, no i kvaliteti u turizmu i ugostiteljstvu na svim razinama.

Sajam HoReCa Adria je projekt časopisa Turizam info, pokrenut s ciljem da na jednome mjestu spoji dobavljače iz sektora turizma s hotelijerima, vlasnicima apartmana, restoraterima, ugostiteljima i svima ostalima koji se bave turizmom, a koji će na sajmu moći vidjeti nove trendove i tehnologije te razmijeniti iskustva. Organiziran je uz pokroviteljstvo i uz podršku Grada Opatije, Hrvatske gospodarske komore i Turističke zajednice Kvarnera.

Festival Hedonist & Wine organizira Daria Grošić, izvršna urednica i vlasnica portala hedonist-magazin.com. Portal je baziran na filozofiji kvalitetnog pristupa vinu i gastronomiji, te se na njemu može naći niz korisnih informacija i članaka upravo o ovim temama, za sve one kojima su ovo važni segmenti uživanja u životu. Organiziran je uz podršku Grada Opatije, Turističke zajednice Grada Opatije, Hrvatske gospodarske komore, Zagrebačke banke, časopisa Turizam info, restorana Bevanda, Jamnice, Nikasa, Meet the King i Peveca.

 

error: Content is protected !!