VIDEO: Najavljeno 2. Prvenstvo Hrvatske u speed badmintonu @ Opatija

Mateo Šepić, Marin Ružić i Fernando Kirigin

Mateo Šepić, Marin Ružić i Fernando Kirigin

Ulaz na manifestaciju je slobodan, a organizatori su članovi Speed badminton kluba Pešekani uz pomoć sponzora i prijatelja kluba. Video prilog s tiskovne konferencije pogledajte u nastavku teksta…

Mateo Šepić i Marin Ružić

Mateo Šepić i Marin Ružić

Opatija – U press centru sportske dvorane Marino Cvetković danas je najavljeno 2. prvenstvo Hrvatske u speed badmintonu koje je na rasporedu 12. prosinca, s početkom u 9 sati u istoimenoj dvorani.

Ovaj veliki sportski događaj najavili su Fernando Kirigin predsjednik Športskog Saveza Grada Opatije, Mateo Šepić svjetski prvak u speed badmintonu u kategoriji U14 i Marin Ružić predsjednik SBK Pešekani te direktor turnira.

– Ovdje smo se okupili da bi vam predstavili natjecanje u jednom novom sportu koji još uvijek nije dopro do šire javnosti. Uz slobodan ulaz, ovo natjecanje okupit će sve ono najbolje što ovaj mali i atraktivni sport nudi. Prvenstvo Hrvatske raspisano je u 11 pojedinačnih i 2 kategorije parova a organizatori očekuju 40-tak natjecatelja u 8 kategorija, a uz domaćine iz SBK Pešekani očekuje se dolazak još 5 klubova iz Zagreba, Krapine i Rijeke, istaknuo je Marin Ružić, predsjednik SBK Pešekani te direktor turnira.

Fernando Kirigin

Fernando Kirigin

Zamjenik opatijskog gradonačelnika te predsjednik Sportskog saveza Grada Opatije, Fernando Kirigin, istaknuo je značaj SBK Pešekani u velikoj opatijskoj sportskoj obitelji.

– Radi se o relativno malom sportu kojeg pratim od samog početka te razvoja u našem kraju i posebno sam zadovoljan što ćemo ugostiti kremu ovog atraktivnog sporta u našoj dvorani. Ono što je posebno vezano za ovaj klub i što je konstanta njihovog rada su uspjesi. Kruna njihovog truda je osvajanje titule najboljeg igrača na svijetu kojoj se okitio Mateo Šepić, a ne moram niti objašnjavati što to znači za promociju našeg grada. Iskoristi ću priliku da čestitam Gali Zukić i Mateu Šepiću na zlatnoj i srebrnoj medalji koje su osvojili prošlog vikenda na turniru u Zagrebu. Ovim putem pozivam sve Opatijce, ali i ljubitelje sporta da dođu do Opatije i podrže naše zvijezde pred kojima je obrana prošlogodišnjih naslova prvaka, istaknuo je Kirigin.

Veliki interes medija

Veliki interes medija

– Kao i mojim sugovornicima, i meni je drago da se prvenstvo održava u Opatiji te se nadam da će doći puno ljudi i da ćemo imati prilike zabavit se, promovirat sport i nadam se slaviti, po okončanju natjecanja, dodao je Mateo Šepić.

Ulaz na manifestaciju je slobodan, a organizatori su članovi Speed badminton kluba Pešekani uz pomoć sponzora i prijatelja kluba.

– Ovim putem zahvaljujem svima koji su nam pomogli da se ova manifestacija uopće održi u Opatiji, a to su Opatija 21 d.o.o., Sportski Savez Grada Opatije, Radnik d.d. Opatija, Sopex, Jadranprojekt, Adriatransfer, Restaurant Aurora Veprinac, Restaurant Bianco & Nero i PodUckun.net dok je službeni fotograf turnira Damirov Foto Kutak, rezimirao je Marin Ružić.

plakat_drzavno_2015

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!